Google Fiber'le hedefli TV reklamı mümkün olacak

Google Fiber'le hedefli TV reklamı mümkün olacak

Google, 2011 yılında kablolu TV'ye rakip olacak televizyon servisi Google Fiber'i devreye almış ve testlere başlamıştı. İnternetin hedefli reklam devi Google, bundan böyle televizyon reklamcılığının da kaderini değiştirmeye aday olmuş gibi gözüküyor. Televizyon reklamlarında bugüne dek hedefli reklamların mümkün olmaması, reklamların herkese gösterilmesi hem pek çok yerel işletmeyi oyun dışında bırakıyor hem de reklam verenlere aslında hedef kitlesi olmayan kişilere reklam göstermeye itiyordu.

Google Fiber, test etmeye başlayacağı yeni hizmetle reklam aralarında hedefli TV reklamları göstermeye başlayacak. Kansas'taki iki bölgede denenecek olan servis televizyon deneyimize etki etmeyecek ve izlediğiniz programlar/diziler/filmler reklama girdiği anda çalışmaya başlayacak.

Televizyon seyircisini hedeflemek

Google Fiber şimdilik üç farklı hedefleme seçeneği sunuyor fakat zamanla bunların genişleyeceğini tahmin etmek güç değil. Hedefleme seçeneklerinden ilki ve belki de en önemli olanı coğrafi hedefleme. Bu şehirde oturanlara bu reklamı göster demek pek çok yerel işletme hatta KOBİ'lere bile TV reklamı çıkmayı hayal ettirecek cinsten. Diğer hedefleme seçenekleri ise izlenen programın türüne göre, mesela bir spor müsabakası izleyene spor malzemeleri reklamları göster demek markaların elinde olacak. Son hedefleme seçeneği ise kullanıcının izlediği programların geçmişine göre, yani Google Fiber sizi izlediğiniz programlara göre profillemeye çalışacak. Ancak bu "geçmişinizi takip eden" özelliği kapatabildiğinizi belirtelim.

Google Fiber şimdi Kansas'taki yerel işletmeleri TV reklamı vermeye çağırıyor. Eğer başarılı olurlarsa ve Google Fiber yaygınlaşmaya devam ederse, Google bir kez daha çok büyük bir işi başarmış ve gücüne güç katmış olacak. Bugün Austin, Provo ve Kansas City'de çalışan Google Fiber'in bir ABD genelinde bir genişleme planı da bulunuyor. Bakalım Google Fiber, diğer ülkelere ne zaman giriş yapacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.