Meerkat, Greylock Partners'tan 40 milyon dolar değerlemeyle 12 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

Meerkat, Greylock Partners ortağı Josh Elman liderliğindeki ikinci turda 12 milyon dolar yatırım aldı.
Meerkat, Greylock Partners'tan 40 milyon dolar değerlemeyle 12 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

meerkatMeerkat, Greylock Partners ortağı Josh Elman liderliğindeki ikinci turda 12 milyon dolar yatırım aldı. TechCrunch'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, 40 milyon dolar değerlemeyle yapılan yatırımın 9-10 milyon doları Greylock tarafından ödenirken, diğer bölümü ismi açıklanmayan melek yatırımcıların katkısıyla gerçekleşti.

Henüz ilk ayını doldurmadan, 110 bini mobilden ve 50 bini web'den olmak üzere toplam 160 bin kullanıcıyı geride bırakan Meerkat, SXSW 2015'te yatırımcıların da gözdesiydi. (Uygulamanın üçüncü haftasında 120 bin kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde oldukça hızlı büyümeyi ve önemli kurumlardan şöhretlere kadar kritik kitlelere ulaşmayı başardığı bir gerçek). Birden fazla fonun Meerkat'e yatırım yapmak için sırada olduğu ve şirketin bu görüşmelere Greylock Partners ile devam ettiği haberleri de çok kısa süre önce basında yer almıştı. TechCrunch'ın bu söylentileri doğrular nitelikteki haberinde farklı kaynaklar, Meerkat'i yatırım öncesi değerlemesinin 52 milyon dolar olduğunu belirtiyorlar.

— jimmy fallon (@jimmyfallon) March 18, 2015

Meerkat'in aldığı yatırımın ikinci tur (seri B) olmasının nedeniyse kurucu şirketi Life on Air'in geçtiğimiz Ocak ayında 3,5 milyon dolarlık birinci tur yatırım almış olması. Meerkat, İsrail merkezli Life on Air'in ilk canlı yayın denemesi değil. Girişim, 2013 yılında yakın arkadaşlarınıza canlı yayın yapmanızı sağlayan ve davetiye ile açılan Air uygulamasını yayınlamış, uygulama kısa sürede viral hale gelse de bir süre sonra etkisini kaybetmiş ve kapatılmıştı. Girişimin bu deneyimi gerek zamanlama gerek odak açısından Meerkat ile bir adım ile götürdüğü bir gerçek.

meerkat live

Yakın zamana kadar Twitter'ın ağında büyümenin keyfini çıkaran Meerkat, şirketin erişimini kesmesiyle birlikte kendi başının çaresine bakmak zorunda kalmıştı. İlk etapta, uygulamasına arama özelliği ekleyen Meerkat, kısa süre önce kullanıcıların web'den birbirlerini kolayca takip etmesini sağlamaya başladı. Bunun için kullanıcıların meerkatapp.co/kullanıcı adı adresine gitmesi yeterli. (Örneğin http://meerkatapp.co/noirmerve; kendi sayfanız için kullanıcı adı kısmını değiştirmeniz gerekiyor. )

Geliştirmelerin yeterli olup olmadığı ise tartışmalı. Meerkat'in olası bir rekabette ayakta kalması, büyümeye devam etmesi ve bağlı bir komünite oluşturabilmesi için Twitter'ı tamamlamak yerine kendi başında bir ağ oluşturması gerekiyor. Yatırımın bu açılardan kritik olduğunu söyleyebiliriz.

meerkat merve

Konuyla ilgili Meerkat ya da Greylock tarafından yapılan bir açıklama henüz yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Yatırım haberi Greylock ve Josh Elman tarafından Medium'da yayınlanan paylaşımla doğrulandı. Paylaşımda yatırım miktarından söz edilmezken, kurucusu Ben Rubin Meerkat üzerinden yaptığı canlı yayınında 14 milyon dolar yatırım aldıklarını belirtti. Meerkat'in ikinci yatırım turuna, Jared Leto, David Tisch ve YouTube kurucu ortağı Chad Hurley ile birlikte Sound Ventures, Vayner/RSE, Comcast Ventures, Sherpa, Slow Ventures, Soma Capital, Universal Music Group, Raine Ventures, Broadway Video Ventures, WME, CAA Ventures ve UTA katıldı. Önceki yatırımcıları Entree ve Aleph Capital da bu turda yer aldılar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.