Medium'da mobil yayıncılık dönemi başladı

Medium'da mobil yayıncılık dönemi başladı

medium appiOS uygulamasına gelen güncellemeyle yenilenen Medium'da artık kullanıcıların mobilden yazı yazmaları ve yayınlamaları mümkün. Mobilde yazı yazma fikri ilk etapta hoşunuza gitmediyse, uygulama sesle yazdırma özelliğine de sahip.

Medium'un geçtiğimiz Şubat sonunda tanıttığı yeni ana sayfa editörünü mobile uyarlayan uygulamada, yayınınız için gereken başlık, fotoğraf, bağlantı ekleme ve alıntı gibi temel araçlara erişebiliyorsunuz. Buna karşılık uygulama ilk etapta yalnızca bir taslakla çalışmanıza izin veriyor. Telefonunuzda kaydedilen taslak ancak yayınlamak istediğinizde Medium.com'a gönderiliyor.

medium

Taslağı yayınladığınızda ya da sildiğinizde yeni bir taslak üzerinde çalışabiliyorsunuz. Medium mobilde, taslak paylaşma, senkronize etme ve düzenlemeye henüz izin vermiyor ancak özelliklerin yakın zamanda eklenmesi için çalışmaların sürdüğü açıklamada belirtiliyor.

Güncellemeyle birlikte farklı özelliklerde ekleyen Medium, mobil yayıncılığı yeni ve önemli başlangıç olarak görüyor. Medium iPhone ve iPad uygulaması güncelleyen kullanıcılar, haber akışında web'de olduğu gibi yazıların kısa, giriş bölümünü görüyor dilerse okumaya devam ediyor, profillere ana menüden ulaşabiliyor ve arama yapabiliyor.

Medium'un mobil uygulamasındaki yenilikle ilgili daha fazla bilgi için Medium'da yapılan paylaşımını görebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.