Magic Leap'in artırılmış gerçeklik demosu 542 milyon dolarlık yatırımı açıklamıyor

Magic Leap'in artırılmış gerçeklik demosu 542 milyon dolarlık yatırımı açıklamıyor

Geçtiğimiz Ekim ayında Google liderliğinde 542 milyon dolar yatırım alan "sinematik gerçeklik" girişimi Magic Leap, gizemiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirketin CEO'su Rony Abovitz'in bu hafta yapması planlanan TED konuşmasıyla birlikte Magic Leap'in Reddit'teki AMA (Ask Me Anything) etkinliğinin iptal edilmesi dev yatırımın ardından Magic Leap'le ilgili soru işaretlerine yol açtı. 

Bunlara bir cevap ya da bir özür niteliğinde, Magic Leap, geliştirdiği sinematik gerçeklik donanımının arttırılmış gerçeklikle brilikte nasıl kullanıldığını gösteren bir demo yayınladı. Magic Leap demoyu daha önce Yüzüklerin Efendisi, Hobbit gibi görsel efektleriyle hafızalarda yer eden filmlerin sanat tasarımında çalışan WetaWorks stüdyosuyla birlikte hazırlamış.

Magic Leap'in artırılmış gerçeklik demosunun ana mesajlarından belki en önemlisi, kesintisiz deneyim. Zira videoda görüldüğü gibi oyun oynarken işletim sisteminizle etkileşiminize devam edebiliyor, videoda gösterilen Gmail ya da YouTube gibi uygulamaları fiziksel dünyayla bir devamlılık arz edecek şekilde kontrol etmeyi sürdürebiliyorsunuz.

Halihazırda kullanıcıları sanal gerçeklik (VR) uygulamalarında olduğu gibi sanal dünyaya götürmek yerine, sanal deneyimi gerçek dünyaya getirmek iddiasıyla farklılaşan Magic Leap'in yayınladığı demo, elbette bütün bir teknolojisine mal edilemez. Hele de bunun bir konsept video olduğu olasılığı düşünüldüğünde... Ancak ürününü piyasaya sürmeden 1,2 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan girişimin, insanları daha fazla ikna etmeye ihtiyacı olduğu da bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.