Küresel yayılımına hız veren Twitter, Orta Doğu'daki ilk ofisini Dubai'de açıyor

Küresel yayılımına hız veren Twitter, Orta Doğu'daki ilk ofisini Dubai'de açıyor

Twitter, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki ilk ofisini Dubai'de açacağını resmen duyurdu. Twitter'ın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olan MENA'da en fazla kullanıcıya sahip olduğu bölgeler Körfez, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan.

Twitter Asya Pasifik, Latin Amerika ve Gelişmekte Olan Pazarlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Shailesh Rao'nun Arab Social Media Influencers Summit'te dün yaptığı açıklamaya göre, Twitter'ın Dubai ofisi önümüzdeki aylarda açılacak. Burada yine bölgeden yeni ekiple işe başlayacak olan Twitter böylelikle yerel ortaklıklar, içerik ve kullanıcılara daha fazla hitap etme gibi yönlerden elini güçlendirmek istiyor gibi görünüyor.

Arap Baharı'ndan yaklaşık beş yıl sonra Twitter bölgede özellikle TV programlarıyla bağlantılı olarak kullanılıyor. Rao, 2013-2014 yılları arasında MENA'da TV odaklı paylaşımların yüzde 200 oranında artış gösterdiğini söylüyor.

Nüfusunun yüzde 30'a yakını 15-29 yaş arasında olan MENA bölgesinde toplam 100 milyondan fazla genç olması da sosyal medya kullanımının yaygınlığında önemli bir etken. Rao'nun verdiği bilgilere göre Twitter'ın bölgedeki kullanıcılarının yüzde 60'ını erkekler, yüzde 40'ını da kadınlar oluşturuyor. Kullanıcıların yüzde 80'i Twitter'a mobilden erişiyor.

Son dönemde küresel yayılımına hız veren Twitter, 2014 son çeyrekte 13 yeni pazara adım attı. Bugün 73 ülkede satış operasyonlarını sürdüren Twitter, geçtiğimiz haftalarda Hong Kong'da ofisini açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.