Moltin, sunduğu API ile kolayca e-ticaret modülüne sahip olabilmenizi sağlıyor

Moltin, sunduğu API ile kolayca e-ticaret modülüne sahip olabilmenizi sağlıyor

Bugüne kadar sıfırdan e-ticaret sitesine/mobil uygulamasına sahip olmanızı sağlayan çok sayıda hazır çözüm ya da var olan e-ticaret siteleri için analiz yazılımları piyasaya sürüldü ve hatta bu şirketler büyük değerlemelere ulaştılar. ABD'nin en ünlü girişim hızlandırıcısı Y Combinator'ın 2015 kış dönemi mezunu olan Moltin, bu pazara yenilikçi bir çözüm getirme amacıyla yola çıkmış.

İngiltere merkezli Moltin geçmişte dijital ajanslarda çalışan ve müşterileri için çok sayıda e-ticaret sitesi geliştiren üç kurucu ortağın projesi; Online satış yapabilme özelliği bulunmayan her türlü internet sitesine basit bir API yardımıyla e-ticaret modülü eklenebiliyor. Bunun dışında Moltin kodlama yeteneği bulunmayanlar için de bir takım çözümler sunuyor.

Bugün Product Hunt'ta listelenen ve oldukça ilgi gören Moltin, yaklaşık 2 sene önce geliştirilmeye başlanmış. Bugüne kadar 2 bine yakın yazılım geliştiricinin kayıt olduğu Moltin kullanıcılarına e-ticaret'in detaylı özellik setlerini geliştirmelerine gerek kalmadan hızlı bir şekilde e-ticaret modülü sahibi olmalarını sağlıyor. Moltin aynı zamanda kullanıcılarına bir de admin panel sunarak ürün ve diğer bilgilerin saklanmasını da üstleniyor.

Moltin kullanarak ürün girişi, kullanıcı yönetimi ve sipariş takibi yapabileceğiniz yönetim paneli, özelleştirilebilir ödeme sayfası ve gerçek zamanlı çalışan bir sepet sahibi olabiliyorsunuz. Platform bunun dışında vergi ve fatura yönetimi, birden çok kur ve dil seçeneğiyle detaylı raporlama gibi özellikler de sunuyor.

moltin-gorsel

Moltin'de ücretlendirme ise admin panele ulaşacak farklı insan sayısı, ürünlerin kapladığı boyut ve API sorgusu üzerinden hesaplanıyor. Moltin'i 1 admin kullanıcı, 200 MB hafıza ve 30 bin API sorgusuna kadar ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Yazılım geliştiriciler için PHP, JavaScript ve CURL ile entegrasyon sunan Moltin, bunun dışında kod yazma yeteneği olmayanlar için de 'HTML widget' üzerinden sunduğu doküman ve videolar ile çözüm yaratmaya çalışıyor.

Ürün yönetimi ve ödeme süreci gibi sunucu taraflı işlerle tarayıcı tarafındaki tasarımsal detayları tamamen birbirinden ayırabilen Moltin, çok büyük olmasa da önemli bir kitlenin e-ticaret konusunda çözüm ortağı olabilecek potansiyele sahip.

Moltin'in yazılımsal detaylarıyla ilgili bilgiye platformun doküman sayfasından ulaşabilirsiniz. Girişimle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.