PetsBro, hayvanseverlere özel Instagram olmak istiyor

PetsBro, hayvanseverlere özel Instagram olmak istiyor

Petsbro Hayvan Fotograflari InstagramAkıllı telefonlar ve Instagram sayesinde fotoğraf çekmek ve paylaşmak oldukça popüler hale geldi. Evcil hayvan fotoğrafları da en popüler kategorilerden biri. Petsbro, bu eğilimlerden hareketle 'Hayvanseverlere Özel Instagram' olarak mobil dünyadaki yerini alıyor.

iPhone (Appstore) ve Android (Google Play) uygulamalarıyla hayvanseverlere ulaşan Petsbro, evcil hayvanlarınıza özel albümler oluşturmanıza imkan tanıyor. Kullanıcılar profillerine birden fazla evcil hayvan ekleyebiliyor. Kayıt olmak için evcil hayvanınız olması gerekmiyor ama hayvan fotoğrafları dışındaki içerikler ayıklanıyor.

Petsbro Hayvan Fotograflari Instagram

Şubat 2014'te Fatih Gencal ve Kaan Çalışkan tarafından kurulan Petsbro'ya şimdiye kadar 5 bin evcil hayvan profili eklenmiş ve 10 bin fotoğraf paylaşılmış. Günlük ortalama 10-20 yeni üye kazanan Petsbro'nun kayıtlı 3 bin üyesinin çoğu da yurtdışından.

Takip etme özelliği yok

Kulaktan kulağa pazarlamanın yanında Instagram'daki hesabı üzerinden de üye toplamaya çalışan girişim, 'takip etme özelliği olmadığı için' benzer uygulamalardan ayrılıyor. Bilgi aldığımız Fatih Gencal, diğer uygulamaların takipleşme özelliğiyle beklenen etkileşimi yakalayamadığını ve bu şekilde daha serbest ve etkileşimli bir model denediklerini ifade ediyor.

Gencal, önümüzdeki dönemde ücretli ilan, ürün satışı ve reklam gibi gelir modellerini eklemeyi planladıklarını da ekliyor. Ben de özellikle e-ticaret tarafında güzel bir model kurulabileceğini düşünüyorum ama elbette öncelikle belli bir kullanıcı ve etkileşim zenginliğine ulaşılması gerekiyor.

Web tarafındaki geliştirmeleri devam eden Petsbro'nun iPhone (Appstore) ve Android (Google Play) uygulamalarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.