Octocopter: Patlamamış bomba ve mayınları tespit edip imha ekiplerine bildiren drone

Octocopter: Patlamamış bomba ve mayınları tespit edip imha ekiplerine bildiren drone

Drone'lar eğlence, iş, sağlık, eğitim gibi birçok farklı alanda kullanılıyor ve onlarca farklı modeli geliştiriliyor. Bugüne kadar posta ve paket taşıma, restoranlarda servis elemanı olarak kullanma gibi örnekleriyle karşılaştık. Archaerial şirketi tarafından geliştirilen Octocopter isimli drone ise oldukça ciddi bir konu aynı zamanda sorun üzerine odaklanıyor.

Archaerial şirketi tarafından geliştirilen Octocopter isimli drone'un görevi eski tarihli savaşlardan ve çatışmalardan kalmış ancak patlamamış bombaları ve mayın tarlalarının yerini tespit edip bildirmek. SXSW konferansında Octocopter ile ilgili açıklama yapan şirketin CEO'su Ryan Baker, özellikle 1. ve 2. Dünya Savaşları'ndan kalan ve o günün koşullarıyla atıldıktan sonra patlamamış ve daha sonra bırakılarak günümüze kadar gelmiş onbinlerce bomba olduğunu ve bunların tehlike arz ettiğini söylemiş.

Aynı şekilde özellikle mayınlı arazilerin sayısının da çok olduğunu bunların da eskiden oluşturuldukları için yerlerinin tam bilinmediğini ve ciddi tehlike arz ettiğini söyleyen Baker, Octocopter ile bunların yerini tespit etmeyi amaçladıklarını ve ürünün deneme aşamasında olduğunu söylüyor.

Octocopter'ın yakın zamanda ilk deneme alanı Laos olacak. Vietnam savaşı sırasında ABD'nin yaklaşık 2 milyon ton bomba attığı düşünülen Laos'ta günümüzde beyzbol topu büyüklüğünde 80 milyon patlamamış ve imha edilmemiş bomba olduğu tahmin ediliyor. Daha öncesinde tarım arazilerini haritalama, arkeoloji çalışmaları ve araştırmaları üzerine drone'lar geliştiren Archaerial'ın yeni drone'u planlandığı gibi çalışabilirse oldukça yararlı bir amaca hizmet etmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.