Linkedin, yetenek satın alma platformu Careerify'ı satın aldı

Linkedin, yetenek satın alma platformu Careerify'ı satın aldı

Borsaya açılan sayılı sosyal ağlardan biri olan ve çok sık satın alma yapmayan Linkedin, kârlı insan kaynakları hizmetlerini geliştirmek için Careerify.net'i satın aldı.

Dünyanın en bilindik markalarına yetenekli çalışanlar bulmak için hizmet veren Careerify, kendini 'yetenek satın alma platformu' olarak tanımlıyordu. Sosyal profillerini analiz ederek topladığı büyük veriyi şirketlerin daha isabetli işe alım işlemleri yapması için kullanıyordu.

Satın alma tutarı hakkında bilgi paylaşılmıyor ama Careerify'ın kurucu CEO'su Harpaul Sambhi, büyük çaplı bir büyüme için bu anlaşmaya imza attıklarını söylüyor.

Sambhi, en çok parayı iş ilanlarından kazanan Linkedin'in dünya genelinde 30 bin şirkete ve 347 milyon kullanıcıya ulaştığını paylaşırken, Careerify'ın ise 14 ülkeden 1 milyon kullanıcıya ulaştığını sitesi üzerinde görebiliyoruz.

Careerify Insan Kaynaklari Is bulma LinkedIn

2009 yılında Toronto'da (Kanada) kurulan girişimin sunduğu hizmetler gibi kârlı bir anlaşmaya imza attığını düşünüyorum. Linkedin'in ilgili biriminde operasyonlarını sürdüreceği aşikar olan Careerify'ın, Linkedin'in bu alandaki ücretlerine bir etkisi olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Diğer yandan iki şirketin iş anlamında uyumlu olduğu ortada ama logolarının renk uyumu ayrıca dikkat çekiyor. Harpaul Sambhi'nin şirketini kurarken Linkedin'den etkilendiğini ve müşterileri için olduğu kadar kendisi (ve ekibi) için de iyi bir iş bulduğunu sanırım kabul edebiliriz.

İnsan kaynakları alanında çalışıyorsanız Careerify'ın içerik kütüphanesine de göz atmanızı ve Rocket Internet'in de iş ilanları yayınlayan Everjobs adıyla yeni bir girişim açtığını hatırlatmak isterim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.