Popüler soru-cevap platformu Quora şirketlere açılıyor

Popüler soru-cevap platformu Quora şirketlere açılıyor

İnternetin en popüler soru-cevap platformlarından Quora, şirketler ve organizasyonlara açılıyor. Quora'nın resmi blogundan duyurulan yenilikle birlikte, şirketlerin ve organizasyonların platformda kendi hesaplarını yönetmeleri ve gelen sorulara cevap vermeleri mümkün hale geliyor.

Bu yönde ilk adımı geçtiğimiz Haziran ayında kendi kurumsal hesabını açarak atan Quora, artık diğer kurumların da onaylı hesaplarıyla platformda yer almasını sağlıyor. Yeniliğin ana sebeplerinden biri, halihazırda kurum ve kuruluşlarla ilgili çok sayıda sorunun sorulduğu Quora'da cevabın ilgili kurumun çalışanlarındansa, diğer sosyal ağlarda olduğu gibi kurum hesabından verilmesinin tercih edilmesi. Bu tahmin edeceğiniz gibi hem kurumum temsili açısından önemli hem de çalışanların istenmeyen sonuçlara yol açabilecek bir sorumluluğu kişisel olarak üstlenmesini engelliyor.

quora kurumsal

Platformda yer alan ilk şirketse (Quora dışında) dijital yayıncılığın önde gelen isimlerinde Huffington Post. Yayının Quora resmi hesabına bağlı profilinde, bireysel kullanıcılarınkine benzer şekilde uzmanlık alanları ve yanıtladığı sorular görülebiliyor.

Geçtiğimiz yıl 900 milyon dolarlık değerlemeyle 80 milyon dolar yatırım alan Quora, henüz gelir yaratan bir girişim değil. Kurumsal hesapların açılması bu yönde bir başlangıcı işaret edebileceğinden, önemli bir adım olarak görülebilir. Bu Quora'nın reklamsız bir platform olarak kalmasını sağlarken, kurumları kendisine çekmesini ve farklı kanallardan gelir yaratmasını sağlayabilir. Quora tarafından yapılan açıklamada bu konuya değinilmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.