GSF India, Hindistan'ı nesnelerin interneti alanında yükseltmek istiyor

GSF India, Hindistan'ı nesnelerin interneti alanında yükseltmek istiyor

GSF India Hindistan nesnelerin internetiAsya'nın Silikon Vadisi olarak bilinen Bangalore merkezli girişim hızlandırma programı GSF India, Cicso'nun desteğiyle başlattığı yeni programla nesnelerin interneti alanında atak yapmak istiyor.

Aynı zamanda melek yatırım şirketi olarak da faaliyet gösteren GSF India, 4. girişim programında ele aldığı nesnelerin interneti odakları fikirleri destekleyecek. GSF India'yı 2 yıl önce kuran seri girişimci Rajesh Sawhney, nesnelerin interneti alanında Hindistan'da 50'den fazla girişimle tanıştığını söylüyor ve Hindistan'ın potansiyelini gözler önüne seriyor.

Rajesh SawhneySawhney, bu alandaki vizyonunu da ortaya koyarak sadece donanımsal düşünmediğini, yazılımı ve büyük veriyi önemsediğinin altını çiziyor. Zeki hızlandırıcıların trendleri daha erken görmesi gerektiğini söylüyor ve Hindistan'ın yeni kategorilerde öne çıkabileceğinin sinyallerini veriyor.

Amerikan Techstars gibi bir hızlandırma programı olan GSF India, 3 kategoride 4-5 girişim seçerek her girişime 45 bin dolar nakit desteğinin yanında mentorluk desteği de sunacak. Girişimciler Silikon Vadisi'ni de ziyaret edecek.

Genel olarak mobil ve internet temelli teknolojilere odaklanan GSF India, geçen yıl dijital medyayı da ilgi alanları arasına eklemiş ve daha hızlı bir büyüme göstermek istiyor.

Önümüzdeki dönemde ev otomasyonu, güvenlik, su yönetimi gibi alanlarda Hindistan'dan çıkan nesnelerin interneti girişimlerini kullanırsak şaşırmamalıyız. Zira hem Asyalı hem de Avrupa ve Amerikalı yatırımcılar Hindistan gerçeğini görmüş durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.