Rocket Internet, Yemeksepeti'nin gücüyle küresel yemek dağıtım grubunun değerini artırıyor

Rocket Internet, Yemeksepeti'nin gücüyle küresel yemek dağıtım grubunun değerini artırıyor

Rocket Internet, online yemek sipariş alanındaki küresel iddiasını güçlendiriyor. Bu amaçla geçtiğimiz Şubat ayında küresel online dağıtım grubu Global Online Takeaway Group'u kuran Rocket, Yemeksepeti.com'daki yüzde 11,4 hissesinin bu gruba dahil edildiğini açıkladı.

Halka açılmasıyla birlikte, online yemek siparişi servislerini "e-ticaretin yeni sınırı" olarak belirleyen Rocket Internet, Avrupa'dan Asya'ya uzanan Global Online Takeaway Group'u kurmak için Delivery Hero'nun yüzde 30 hissesini 496 milyon euro'ya satın almıştı. Buna ek olarak İspanya'dan La Nevera Roja ve İtalya'dan Pizzabo'nun tamamını alan Rocket, Hindistan ve Çin gibi pazarlardaki iddialı girişimi Foodpanda'yı da bu gruba dahil etmişti. Aşağıdaki grafik, Global Online Takeaway Group'un güncel yapılanmasını gösteriyor:

YS-rocket-chart

Şirketin dünyanın en büyük online yiyecek dağıtım servis ağı haline getirmek istediği Global Online Takeaway Group'a en son katılansa, tamamını satın aldığı Kuveyt merkezli online sipariş servisi Talabat olmuştu. Rocket'ın 150 milyon euro'luk bedelle satın aldığı Talabat, grubun Kuveyt dışında, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Umman ve Katar olmak üzere körfez ülkelerine uzanmasını sağlamıştı.

Halihazırda Yemeksepeti'ne yüzde 11,4 oranında ortak olan Rocket, 63 şehirde 10 binden fazla restoranla çalışan Türkiye'nin en büyük online yemek sipariş servisini de Global Online Takeaway Group'a dahil ettiğini belirtiyor açıklamasında. Bu, Rocket'ın Yemeksepeti.com'daki payını arttırma niyetinde olduğu şeklinde de yorumlanabilir, özellikle Webrazzi'de yer verdiğimiz büyük yatırım haberiyle birlikte değerlendirildiğinde.

rocket global online takeaway

Global Online Takeaway Group girişimleriyle ilgili önemli güncellemeler paylaşan Rocket, Delivery Hero'daki payını 52 milyon euro karşılığında yüzde 39'a çıkardığını da duyurdu. Bununla birlikte yine grupta yer alan Foodpanda'nın 104 milyon euro'luk yeni bir yatırım aldığını açıklayan Rocket, bu tura 37 milyon euro'luk katkı sağladı ve pay oranını yüzde 52'ye çıkardı. Yemeksepeti'nin bu gruba dahil olmasıyla birlikte erişimindeki ülke sayısını 71'e çıkaran Global Online Takeaway Group bu pazarların 58'inde lider konumda. 142 bin restorana ulaşan grup, 2014 yıl sonu itibariyle yıllık 84 milyon adet sipariş yönetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.