Twitter canlı yayın uygulaması Periscope'u 50-100 milyon dolar arası bedelle satın aldı

Twitter canlı yayın uygulaması Periscope'u 50-100 milyon dolar arası bedelle satın aldı

COkPdSbqjuTwitter, bir süredir satın alacağı söylenen canlı yayın uygulaması Pericope ile sessiz sedasız anlaşmaya vardı. Farklı kaynaklardan gelen haberlere göre, şirket bir süre önce kapattığı anlaşma karşılığında Periscope için 50 ila 100 milyon dolar arasında bir tutar ödedi.

Periscope'un henüz betada olan uygulaması hakkında çok fazla bilgi yok, buna karşın söz konusu duyumlar doğruysa uygulama, Twitter bugüne kadar yaptığı en pahalı satın almalardan biri olma özelliğinde. Bunun altında ise Twitter'ın canlı video yayını konusunda gerçekleştirilmeyi bekleyen büyük bir potansiyeli olması var.

Bu potansiyeli görmemizi sağlayan son ve belki en iyi örnekse yaklaşık bir hafta önce yayınlanan Meerkat uygulaması olmuştu. Twitter kullanıcıları arasında kısa sürede popüler hale gelen uygulama, canlı video etkileşimi konusunda sosyal ağın nasıl bir yol izleyebileceğini gösteren iyi bir örnek teşkil ediyor. Zira geçen kısa sürede bireysel kullanıcılar kadar Mattermark, 500 Startups, Washington Post ve CNBC gibi kurumlar da Meerkat'in potansiyelini keşfe koyuldu.

Meerkat, belki onun eksikliklerini tamamlayan Periscope ya da Twitter'a entegre edilecek bir başka canlı video uygulaması, kullanıcıların 140 karakter sınırına takılmadan çok daha zengin paylaşımlar yapmasını sağlayabilir. Twitter böylelikle reklamcıların yeni gözdesi videoların potansiyelini de çok daha iyi kullanabilir.

Konuyla ilgili taraflardan resmi bir açıklama gelmedi, güncellemeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.