FriendFeed tarih oluyor

2009 yılında Facebook tarafından satın alınan FriendFeed de internet dünyasının tozlu raflarındaki yerini alıyor. FriendFeed'in resmi blogunda yapılan açıklamaya göre bir zamanlar oldukça popüler olan sosyal ağ, 9 Nisan'da sunucularını kapatacak.

Yapılan açıklamaya göre bugünden başlayarak yeni üye kabul etmeyecek olan FriendFeed'de kullanıcılar 9 Nisan'a kadar tüm içeriklerine erişebilecek. 9 Nisan'da sunucularını kapatacak olan sosyal ağ, bir anlamda internet tarihinin tozlu raflarındaki yerini de almış olacak.

2009'dfriendfeed-webrazzia Facebook'un yaklaşık olarak 50 milyon dolar karşılığında satın aldığı FriendFeed'e olan ilgi aradan geçen 5 sene içinde neredeyse 0'a inmişti. Açıklamada da bu durumda bahsedilirken artık neredeyse kimsenin kullanmadığı FriendFeed'i tutmanın anlamsız oluşuna değinildi.

Bir zamanlar ülkemizde de oldukça popüler olan FriendFeed, bugün birçok kişinin gelişimine, hatta internet sektöründe yer edinmesine dolaylı yoldan katkı sağlamıştı denebilir. Dolayısıyla Türkiye'deki öncü internet kullanıcıları için bu karar kuşkusuz biraz daha zor ve duygusal olacaktır. :)

FriendFeed'in aldığı bu karar sonrası dilerseniz konuyla ilgili Twitter yansımalarına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.