Facebook marka hikayelerini Creative Accelerator programıyla güçlendirecek

Facebook marka hikayelerini Creative Accelerator programıyla güçlendirecek

Facebook Creative Accelerator 2Dev sosyal ağ Facebook, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişen pazarlarda 'Creative Accelerator' adlı yeni bir program başlatıyor. Bu program sayesinde markaların kişisel hikâye anlatımını daha iyi kullanmasını ve bu içeriklerin akıllı telefon altı cep telefonlarında da yayılmasını amaçlıyor.

Facebook bu programı yüksek büyüme kaydeden ülkelerde uygulayacağını açıklıyor ve Türkiye'nin yanında Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Kenya'nın adını listeye ekliyor. Oluşturulan hikayelerin sadece üst seviye akıllı telefonlara değil, daha alt kategorilere de aynı şekilde ulaştırılması için yardımcı olmak istiyor..

Bildiğiniz gibi Facebook bir yandan teknoloji en üst seviyede uygulamaya çalışırken bir yandan da akıllı telefon kullanmayan ve düşük mobil bağlantı hızına sahip kişilere de özel servisler ve özel uygulamalar sunuyor.

İnternet bağlantısı yavaş olan kişilerin ve internet bağlantılı cep telefonlarının da bu içeriklere erişimini önemseyen Facebook, bu alandaki bazı başarılı kampanyalardan da bahsediyor. Resmi blog yazısında yer verilmiyor ama aldığımız bilgiye göre Facebook'un Türkiye'de  'Creative Accelerator' programı için çalıştığı ilk marka Samsung Türkiye olmuş.

Creative Shop, aslında Facebook'un sosyal ağ reklamcılığının büyümesi anlamında attığı adımlardan biri sayılabilir. Zira arama motoru reklamcılığı karşısında daha geniş bir paydaya yayılması ve daha basit şekilde kendini ifade etmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.