Yeni satın alma planlayan Photobucket'a 3.6 milyon dolarlık yatırım geldi

Yeni satın alma planlayan Photobucket'a 3.6 milyon dolarlık yatırım geldi

Denver merkezli fotoğraf ve video gibi görsel formatlı içeriklerin barındırma servisi olarak hizmet veren Photobucket, 3.6 milyon dolarlık bir yatırım aldığını SEC belgesiyle birlikte resmiyet kazandı.

Şu anda 100 milyon kullanıcısı bulunan Photobucket'ın içerisinde 17 milyar fotoğraf ve videonun yer aldığı açıklanıyor. Ancak kullanıcı sayısının aktif kullanıcı tanımına değil toplam olarak verilmesi ve Photobucket'ın ismini eskiye nazaran daha az duymamız Photobucket'ın bir diğer yandan da alarm zillerini çalmaya başlamış olabileceği de akıllara getirmiyor değil. Önümüzdeki yıllarda Photobucket'ın daha iyiye gidip gitmediğini de göreceğiz gibi gözüküyor.

photobucket-kapak

Şirket, gelirlerini fotoğrafların baskılarının yapılması, reklam ve abonelik modelleri usulüyle kazanıyor. Eylül 2014'de hem web hem de mobilde servise aldıkları "Print Shop" ile bir yazıcı hizmeti de sağlayan Photobucket, buradan gelir elde etmek konusunda da önemli adımlar atmış olacağı ve yatırımcıyı da bununla ikna etmiş olması mümkün. Çünkü yapılan açıklamalara göre şirket Print Shop hizmeti sayesinde gelirlerini katlayarak artırmayı başarmış durumda.

Bugün 60 kişilik bir ekiple faaliyetlerine devam eden Denver merkezli şirketin, baskı ve yazıcı işleri anlamında yatırımlarına devam edeceği, bu alanda genişlemek istedikleri ve mobil tarafta bir fotoğraf paylaşım uygulaması alma planları olduğunu açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.