Mozilla yazılım geliştiriciler için 64 bit versiyonlu Firefox 38'i yayınladı

Mozilla yazılım geliştiriciler için 64 bit versiyonlu Firefox 38'i yayınladı

Google Chrome ile birlikte küresel olarak en popüler tarayıcılar arasında yer alan Mozilla Firefox, bugün yazılımcılar için özel geliştirici versiyonu olan 64-bit Firefox 38'i Windows platformları için indirilmeye sundu. Aynı versiyonun Linux ve Mac OS sürümleri ise daha öncesinde yazılımcıların kullanımına sunulmuştu.

Bu yeni 64 bit'lik versiyon ile birlikte yazılım geliştiriciler daha güçlü bir tarayıcıya sahip olarak 32 bitlik versiyona göre sistem kaynaklarının kullanımı açısından daha olmanında yanı sıra daha güçlü uygulamalar, oyunlar ve eklentiler geliştirebilecekler. Bunun yanında 64 bitlik tarayıcı daha fazla güvenlik vadediyor.

mozilla-firefox-64-bit-yazılım-geliştirici

Daha güçlü tarayıcıyla birlikte akla ilk gelenlerden biri ise tarayıcı üstünden oynanabilen oyunlar. Bununla ilgili olarakta Mozilla resmi blog'u üzerinden Unreal engine ile geliştilen bir demo'dan ekran görüntüsü paylaşılmış. İlk bakıldığında kesinlikle çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

StatCounter'ın Şubat 2015 verilerine baktığımızda masaüstü tarayıcıların pazar paylarında Google Chrome %52,27 ile birinci sırada, onun arkasında %20,57 ile Internet Explorer yer alıyor. Firefox ise %18,22 pazar payı ile küresel olarak üçüncü sırada olduğunu belirtelim. Firefox'un 64 bit destekli yazılım geliştirici özel versiyonunu indirerek hemen çalışmaya başlayabilirsiniz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.