Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge kablosuz şarj, sabit pil ve Samsung Pay ile geldi [Video]

Samsung’un genellikle Mobil Dünya Kongresi’nin başlangıcına denk getirdiği ve gelecek Galaxy S akıllı telefon modellerini duyurduğu Unpacked etkinliklerinin sonuncusu bu akşam Barselona’da gerçekleştirildi. Galaxy S6 ile kenarları kavisli ekrana sahip kardeşi S6 Edge, Samsung’un bu kez ağırlıkla şarj, kamera ve ödeme sistemleri tarafındaki geliştirmelerle iddialı görünüyor.

Yukarıdaki videoda yakından görebileceğiniz Galaxy S6 ve S6 Edge’in ekran formu dışında neredeyse tüm özellikleri aynı. Octacore (sekiz çekirdekli) işlemci grubu 4 adet 2.1GHz ve 4 adet de uygulamalara ayrılmış 1.5GHz 64-bit 14nm Samsung Exynos işlemci taşıyor. Diğer özellikler arasında 5.1-inch QHD (2560x1440) Super AMOLED ekran, 32-64-128 GB sabit (ve artırılamayan) depolama alanı seçenekleri, 3GB LPDDR4 bellek sayılabilir. Arkada 16 MP önde 5 MP çözünürlükteki kameralarda diyafram F1.9'a kadar genişletilmiş.

Galaxy S serisinde bugüne kadar diğer alt modellerde olduğu gibi değiştirilebilir bataryayı tercih eden Samsung, bu yıl ilk kez sabit bataryaya geçmiş. S6’da 2550mAh, S6 Edge’de 2600 mAh kapasiteye sahip bataryalar, Samsung’un üstüne basa basa vurguladığına göre, sadece 10 dakikada yüzde 40 (ya da 4 saat temel kullanıma yetecek kadar) şarj olabiliyor. İki cihaz da ileri kablosuz şarj teknolojisiyle donatılmış ve şirketin söylediğine göre küçük, yuvarlak şarj tablaları da S6 ile birlikte piyasaya verilecek, restoran gibi trafiği yoğun işyerleri için özel satış paketleriyle sunulacak.

samsung-pay

Son olarak Samsung'un Apple Pay'e ciddi rakip olacak temassız ödeme sistemi Samsung Pay de Unpacked etkinliğinde duyurulan önemli işlerden biriydi. Güney Koreli şirket, Samsung Pay için şimdiden kredi kartı firmalarıyla ve ABD, Avrupa ve Kore'de çok sayıda bankayla anlaştıklarını açıkladı. Kesin tarih verilmedi ancak sistemin Galaxy S6 kullanıcıları tarafından 2015'in ikinci yarısında yaygın olarak kullanılmaya başlayacağı belirtildi.

Perakende fiyatı henüz açıklanmayan S6 ve S6 Edge 10 Nisan 2015 tarihinden itibaren aralarında Türkiye'nin de olduğu 20 ülkede piyasaya verilecek.

galaxyS6-edge
Samsung Galaxy S6 Edge
galaxyS6
Samsung Galaxy S6
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.