Everjobs: Rocket Internet'in iş ilanı yayınlayan yeni girişimi

Everjobs: Rocket Internet'in iş ilanı yayınlayan yeni girişimi

Rocket Internet'in yeni iş alanlarında ve yine gelişmekte olan pazarlarda atılım yapmayı bırakmıyor. Sri Lanka merkezli iş ilanı listeleme girişimi Everjobs.lk da bunun son örneği.

Ekim 2014'te Frankfurt Borsası'nda halka arzedilen Rocket Internet, Everjobs markasıyla Sri Lanka'da başlayan iş ilanı listeleme işini Asya'ya ve Afrika'ya yaymak istiyor. Everjobs'ın kurucu ortağı Ronald Schuurs, Myanmar'da açtığı Work.com.mm'nin başarısı üzerine aynı şekilde Everjobs'ı hayata geçirmiş.

Rocket Internet'in küçük pazarlardaki ilk ürün olma ve artan internet yaygınlığı ile büyüme stratejisi Everjobs için de geçerli gözüküyor. Geçen yıl açılan Work.com.mm, şu anda aylık 1 milyon sayfa gösterimi, 140 bin tekil ziyaretçi çeken bir portal haline gelmiş ve Rocket Internet'e göre kategorisinde 1. sıraya oturmuş. Şimdi Everjobs'ın da aynı şekilde büyümesi bekleniyor.

everjobs kariyer is ilani sitesi rocket internet

Glassdoor benzeri bir kariyer sitesi olmak istiyor

1000'e yakın iş ilanı barındıran Everjobs'ın Sri Lanka'da bazı rakipleri var ama Ronald Schuurs, teknoloji şirketlerinin Sri Lanka'yı atladıklarını düşünüyor ve bu boşluğu değerlendirmek istiyor. Everjobs'ı iş ilanları listelemenin ötesinde Glassdoor.com veya İskolig.com gibi daha zengin kariyer sitesi haline getirmek istiyor.

Rocket Internet'in Asia Pacific Internet Group (APACIG) ve Africa Internet Group (AIG) adlı grup şirketleri içindeki 17. girişimi olan Everjobs, internetin yeni geliştiği pazarlara uygun şekilde SMS gibi iletişim yöntemlerini de kullanıyor ama bu ay sonunda akıllı telefon uygulamasını yayınlamayı da planlıyor.

Afrika ve Asya pazarlarına açılmak isteyen Everjobs'ın Türkiye'ye açılıp açılmayacağı ise henüz belli değil. Otobüs bileti satışı yapan ClickBus, ‘ciddi arkadaşlık sitesi’ Edarling, ödeme sistemi Paymill ve günlük daire kiralama hizmeti Wimdu'yu Rocket Internet'in Türkiye'deki aktif girişimleri olarak sıralamıştık.

Bildiğiniz gibi Alman Samwer kardeşlerin eseri olan Rocket Internet, ABD ve Çin dışındaki pazarlarda 1. numaralı internet şirketi olmak istiyor. Berlin merkezli şirket bu yeni girişimle paletine yeni ve bence önemli, kârlı bir renk daha eklemiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.