Food-tech yatırımlarına devam eden Hasan Aslanoba su işine geri döndü

Food-tech yatırımlarına devam eden Hasan Aslanoba su işine geri döndü

Webrazzi E-ticaret'15 konferansı sırasında food-tech'te yeni bir dikeye giriş yapacağını ve bu alanın 'su' olacağını ilk kez açıklayan Hasan Aslanoba, Gümüş Su'ya 8 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.

Biraz önce paylaşılan yatırım bilgisinin detaylarında, mobil teknolojilerin ağırlıklı olarak kullanılarak su dağıtımında rekabet avantaj sağlanacağı aktarılıyor.

E-ticaret'15'te TazeDirekt ve Webnak gibi girişimlerinden detaylar aktaran Aslanoba, su işine geri döneceğini belirtmişti. Ancak açıkcası yatırım miktarının bu kadar yüksek olacağını tahmin etmiyorduk.

Hasan AslanobaTazeDirekt'e yapılan yatırımın miktarı net olarak bilinmese de 8 milyon dolarlık Gümüş Su yatırımının Aslanoba'nın 'su' işine (haklı olarak) ne kadar güvendiğinin göstergesi.

“Food-tech” alanında yoğun yatırımlar yapan Aslanoba Grubu Başkanı Hasan Aslanoba, “Geleceği okurken, “direkt adrese teslim” iş modellerinin, mobil teknolojiler sayesinde çok gelişeceğini öngörüyoruz. Akıllı cep telefonlarının inanılmaz şekilde yaygınlaşması ve modern hayatın hızlı akışı bu iş modellerine büyük ivme sağlayacaktır. Bugüne kadar adrese teslim yemek ve taze gıda siparişine dönük önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Ancak Türkiye’de çok büyük bir pazar olan adrese teslim su işinde de büyük fırsatlar olduğunu gördük. Bu stratejimiz doğrultusunda, Gümüş Memba Suyu’na yatırım yaptık. Bu yatırımımızın Aslanoba Grubu’nun diğer yatırımları ile sinerji oluşturacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Erikli Su'nun satışından elde edilen gelirle Türkiye internet ekosistemine önemli miktarlarda yatırım yapan Hasan Aslanoba'nın geri döndüğü su piyasasında nasıl bir etki yaratacağı ve Aslanoba'nın bu kadar teknoloji yatırımın ardından en deneyimli olduğu su pazarına nasıl bir yenilik getireceği en çok merak edilen konu. Bunun için de Gümüş Su'yun online projesinin ortaya çıkmasını beklememiz gerekecek.

Webrazzi E-ticaret'15'te Hasan Aslanoba'nın Webrazzi kurucusu Arda Kutsal ile karşılıklı söyleşisini aşağıda izleyebilirsiniz. Diğer E-ticaret'15 videolarının da bu hafta içerisinde yükleneceğini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.