Google Ventures ve FKA yaşlanan nüfus için akıllı cihazlar geliştiren Orbit'e yatırımı yaptı

Google Ventures ve FKA yaşlanan nüfus için akıllı cihazlar geliştiren Orbit'e yatırımı yaptı

Google Ventures ve FKA (Atlas Venture) Boston merkezli teknoloji girişimi OrbitHCI'a 1 milyon dolar tutarında tohum yatırımı yaptı. Yaşlı nüfusa özel akıllı cihazlar geliştiren Orbit'in bugün duyurduğu yatırım turu, küresel büyüklüğü 30 milyar dolara ulaşması beklenen "yaşlanan nüfus için teknolojiler" pazarının getirdiği fırsatlara dikkat çekiyor.

Daha önce ExtendMedia'yı kurup, Cisco'ya satan Keith Kocho'nun kurucu ortağı olduğu Orbit, ailenin yaşlanan üyelerinin kullanmakta zorlandığı akıllı saat ve tablet gibi mobil cihazları, sade, güvenli ve kullanımı kolay hale getirerek, iletişimde kalmalarını sağlamayı amaçlıyor. Teknolojinin, hedef kitlesini epey zorlayan yazılım güncellemek, internet bağlantısıyla ilgilenmek ya da şifre hatırlamak gibi zahmetlerden kurtarması amaçlanıyor.

Orbit'in Bloom Closer adını verdiği teknolojisiyle ilgili henüz net bir bilgi yok ancak WSJ profilindeki detaylara göre sistem, akıllı bir saat ve akıllı çerçeve gibi davranan bir tabletten oluşuyor. Akıllı saat, kullanıcısına yalnızca saatin kaç olduğunu ve bir yakınından mesaj gelip gelmediğini gösteriyor. Saat tablete yaklaştığında sensörleri aracılığıyla tabletle etkileşime geçiyor ve kullanıcı, gelen mesajı tabletten okuyabiliyor.

Kullanıcılar dilerlerse eski mesajlarını görüntülemeyebiliyor, online yakınlarıyla canlı sohbet edebiliyor. Bunun için ilgili kişinin mesaj uygulamasındaki profil resmine dokunulması yeterli. Ürünlerin bu yıl sonundan 250 dolardan piyasaya sunulması planlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, 2050 yılında dünya çapında 60 yaş ve üzerinde olan kişilerin sayısı 2 milyarı geçecek. Bu, bütün ülkeleri ilgilendiren bir veri olsa da, yaşlı nüfusun yüzde 80'lik önemli bir bölümünün bugün "düşük ve orta gelirli" olarak tanımlanan ülkelerde yoğunlaşacağı da önemli bir ayrım. Yaşlanan nüfusu hedefleyecek ana akım teknolojilerin erişilebilir olması da, bu nedenle oldukça önemli bir faktör.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.