Google'ın çocuklar için geliştirilen ilk uygulaması YouTube Kids yayında

Google'ın çocuklar için geliştirilen ilk uygulaması YouTube Kids yayında

Kısa bir süre önce çocuklar için yeni bir uygulama geliştirdiği yönündeki haberlerle gündeme gelen YouTube, bu söylentileri doğruladı. Şirket, YouTube resmi blogunda yaptığı açıklamayla, YouTube Kids adındaki çocuklara özel uygulamasının iOS ve Android versiyonlarının yayınlandığını bugün duyurdu.

Çocuklar (ve bebekler) YouTube'un en kalabalık izleyici segmentlerinden birini oluşturuyor. Zira, YouTube'un en çok kazanan kanalları listesinde çocuk programlarının hatırı sayılır bir ağırlığı var.

Ancak genel YouTube içeriği düşünüldüğünde, platformun çocuklar için ailelerini endişelendirebilecek çok sayıda videoya (argo içeriği vs nedeniyle) ev sahipliği yaptığı da bir gerçek. Bu sorunu çözümlemek isteyen YouTube Kids uygulamasında "Shows, Music, Learning ve Explore" olmak üzere dört farklı kategoride kanal ve çalma listeleri sunuluyor.

Çocuklar için yeniden tasarlanan uygulama, daha büyük görsel ve daha kalın ikonlarla uygulama içinde gezinmeyi kolaylaştırıyor. Henüz yazamayan çocuklarsa uygulama içinde sesle arama özelliğini kullanabiliyor.

YouTube Kids, ebeveyn kontrolü özellikleriyle anne babaların çocukların izleme sürelerini sınırlamaları, gürültüden rahatsız olduklarında arka plan sesini kapatmaları ve çocukların yalnızca kendi seçtikleri videoları izlemeleri için arama yapmasını engellemeleri de mümkün kılıyor.

Google'ın çocukları düşünerek baştan geliştirdiği ilk uygulama olma özelliğindeki YouTube Kids'i incelemek isterseniz Android ve iOS versiyonları için linkleri takip edebilirsiniz. Uygulama ilk olarak ABD'de sunuluyor, erişim için iTunes hesap ayarlarınızı değiştirmeniz yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.