Visa Checkout yeni ülkelere giriş yapıyor

Visa Checkout yeni ülkelere giriş yapıyor

Visa, PayPal'a rakip olarak sunduğu servisi Visa Checkout'u geçtiğimiz yılın yaz ayında tanıtmış ve ABD, Kanada ve Avustralya olmak üzere 3 pazarda kullanıma sunmaya başlamıştı. Visa tarafında işler iyi gidiyor olacak ki, Visa Checkout'un 2015 yılı içerisinde farklı pazarlara da giriş yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Visa'da Dijital Çözümler'den sorumlu SVP olarak görev yapan Sam Shrauger'a göre Visa Checkout, ilk açıldığı ülkeler ABD, Kanada ve Avustralya'da muazzam bir büyüme gerçekleştirdi. Böylece Visa, 2015 yılı ve devamında diğer pazarlara da girmek adına agresif olarak büyüme kararı aldı.

Visa Checkout, ilk çıkış yaptığı ülkelerde Pizza Hut, United Airlines ve Staples gibi çok büyük markalarla iş ortaklığına gitmişti. Yapılan araştırmalar, 2015 yılında 686 milyon tüketicinin mobil cihazından bir satın alma yapacağını gösterirken Visa Checkout'un da direkt olarak mobil tarafa odaklanması, gelecekte bu rakamın inanılmaz büyümesinin de beklentisi olacağını gösteriyor.

Visa Checkout'un 2015 yılının sonunda 16 ülkede faaliyet göstermesi bekleniyor. Visa Checkout'un lansmanının yapıldığı ABD, Kanada ve Avustralya'nın yanında yıl içinde Arjantin, Brezilya, Şili, Çin, Kolombiya, Hong Kong, Peru, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Afrika ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. Tabii ki listede Türkiye'nin olmadığının altını çizmemiz gerekiyor. Kısacası eğer Visa'nın planları değişmezse, Visa Checkout'u 2015 yılı içerisinde ülkemizde kullanamayacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.