Rovio, Çin pazarına özel Angry Birds geliştirmesi için Kunlun ile anlaştı

Rovio, Çin pazarına özel Angry Birds geliştirmesi için Kunlun ile anlaştı

Angry Birds'ün yapımcı şirketi Finlandiyalı Rovio, Çin'in büyük oyun şirketlerinden olan Kunlun ile stratejik iş ortaklığı anlaşması imzaladığını duyurdu.

Rovio ve Kunlun, yaptıkları bu ortaklık kapsamında Çin pazarına özel olarak Angry Birds oyunları üretecek. Çin, Angry Birds için çok büyük bir pazar ve aslında Angry Birds Çin'de de çok güçlü bir marka. Bugüne dek Çin'de yarım milyar gibi bir rakama yakın kez indirilen Angry Birds, yapacağı yerelleştirmeyle birlikte Çin'in oyun pazarına yerelleştirilmiş içerik sunmayı ve böylece çok daha fazla kullanıcıyı kendisine çekmeyi hedefliyor.

Kunlun'un CEO'su Yahui Zhou, basına yaptığı açıklamada kendisinin de milyarlarca Angry Birds oyuncusundan birisi olduğunu ve Angry Birds ile birlikte çalışmanın onlar için çok keyifli olacağını dile getirdi. Kunlun, Rovio'nun Çin'de çalıştığı ilk geliştirici şirket olacak. Bunun yanı sıra, Kunlun'un halka arz için hazırlandığını ve Rovio ortaklığının onların halka arzında bir rüzgar oluşturacağını da dipnot olarak paylaşmış olalım.

Rovio, 2009 yılında piyasaya çıkarttığı ilk orijinal Angry Birds oyunuyla ciddi başarı elde etmiş, sadece oyundan değil, lisanslama bedellerinden de ciddi kazanç elde etmişti. Son dönemde çıkardığı yeni Angry Birds oyunların başarısı ilk oyunun başarısından uzak kalırken, Rovio geçtiğimiz Aralık ayında 110 kişiyi işten çıkartmıştı. Finlandiyalı şirketin Çin pazarındaki büyüklüğü keşfetmesi hatta Çin'de Angry Birds bir temalı oyun parkının 2018 yılında açılması planlar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.