Yüksek çözünürlüklü bir görüntü maskeleme projektörü Vizera'yı Ağustos ayında sizlerle tanışmıştık. Bu kez Vizera'nın yerli ve yabancı yatırımcılardan aldığı önemli bir yatırım haberini paylaşıyoruz.
Y Combinator girişimleri arasına girme başarısı gösteren Vizera'nın kendini daha da geliştirmek için kabul ettiği yatırım turuna ABD'den Y Combinator, Voylet Capital, Kent Family Ventures ve Paul Buchheit (Gmail'i ve Friendfeed'i geliştiren YC partneri), Fransa'dan Uluwatu SARL katılmış.
San Francisco, Paris ve Ankara ofisleri bulunan Vizera'nın aldığı yatırıma Türkiye'den de String Ventures, 212 Capital, Valuta Capital Ventures'dan Umur Ozal ve Savaş Ateş katılmış.
Vizera'nın kurucularından Ali Çevik'ten aldığım bilgiye göre şimdiye kadar ABD, Avrupa ve Türkiye'de hemen hemen hiç harcama yapmadan oluşan bir bilinirlik var. Yeni yatırım Vizera'nın bu talebi karşılamasını sağlayacak ve başta mobilya olmak üzere perakendenin geleceğini belirlemesine yardımcı olacak.
Fransa'da ve Amerika'da Ligne Roset ile çalışmalar başlamış
Türkiye'den çıkan sayılı yeni teknoloji ürünlerinden Vizera, Türkiye'de de faaliyet gösteren modern mobilya şirketi Ligne Roset ile çalışmaya başlamış. Kısa süre önce Paris'te hem Ligne Roset'in Paris tarihi mağasına ve hem de bir başka butik mobilya firmasına kurulum yapılmış.
Kadife, deri veya yün gibi karmaşık kumaş dokularından son derece gerçekçi görüntüler sunan Vizera, New York'ta Ligne Roset ile yapıaln bir etkinlik sonucunda, National Retail Federation (NRF) 2015'in New York konferansında geleceğin perakendesi konseptinde tanıtılmış.
Mobilya mağazası açmak için büyük mağaza ihtiyacı ortadan kalkıyor
Ligne Roset'in önemli bir referans olmasının yanında Vizera'nın 2 tane Fortune 500 sirketiyle de görüşmelerin sürdüğünü öğrendik. Özellikle ABD pazarında ilgi gördüklerini söyleyen Ali Çevik, alan optimizasyonunu önemseyen markaların Vizera'yla daha önce yer alamadıkları küçük alanlarda da mağaza açmayı düşündüklerini paylaşıyor.
Bilkent CyberPark kuluçka merkezi girişimlerinden olan Vizera Labs’ın tarafından geliştirilen bu projeksiyon cihazının, hem yerli girişimcileri teşvik edici bir ölacağını hem de yurtdışındaki gözlerin Türkiye pazarına çevrilmesini sağlayacağını düşünüyorum. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.