Çin'de son 24 saatte Alipay üzerinden 642 milyon dolar para transfer edildi

Çin'de son 24 saatte Alipay üzerinden 642 milyon dolar para transfer edildi

Alibaba'nın kendi içinde geliştirdiği resmi ödeme aracı olan Alipay üzerinden son 24 saatlik dilim içerisinde toplamda 642 milyon dolar gibi rekor bir para transfer işlemi gerçekleştirildi.

Çin Yeni Yılı ülke genelinde ailelerin bir araya geldiği, eğlencelerin düzenlendiği, havai fişeklerin fırlatıldığı ve içinde para bulunan kırmızı zarfların dağıtıldığı  kutlamaları da beraberinde getiriyor.

Aralık ayının son haftasındaki miladi yeni yıl kutlamaları sırasında 7 günlük tatil süresi boyunca Alipay üzerinden 32,1 milyon dolar yollandığını göz önünde bulundurursak Çin Yeni Yılı kutlamaları sırasında yapılan işlemlerin hacminin büyüklüğünü daha iyi anlayabiliriz. Bu aynı zamanda ülkelerin yerel özelliklerinin, geleneklerinin aslında kullandığımız teknolojilere etkisi açısından da çok güzel bir örnek.

2012 yılında hizmete başlayan Alipay bugün 190 milyon kullanıcıya sahip, Asya pazarında en yakın rakibi ise WeChat mobil cüzdan. Yaklaşık 1 ay önce katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'nda verdiği röportaj ile dikkatleri yine üzerine çeken Jack Ma'nın Çin'in bu geleneksel yeni yıl kutlamaları sırasında çalışanlarına hiçbir ekstra ve prim vermediğini son bilgi olarak sizlere aktaralım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.