LC Waikiki perakendedeki başarısını e-ticarete de yansıtıyor [E-Ticaret'15]

LC Waikiki perakendedeki başarısını e-ticarete de yansıtıyor [E-Ticaret'15]

Salih Yilmaz LC Waikiki eticaret webrazzi eticaret15 Noyan AyanWebrazzi E-ticaret 15 Konferansı'nda perakendenin e-ticarete yansımasını da konuştuk. Webrazzi Editörü Noyan Ayan'ın sorularını LCWaikiki.com E-ticaret Yöneticisi Salih Yılmaz yanıtladı.

Salih Yılmaz paylaştığı verilerle LC Waikiki'nin perakendeden e-ticarete nasıl uyum sağladığını gösterir nitelikteydi. 2014'te 73 milyon TL ciroya ulaştıklarını paylaşan Salih Yılmaz, ziyaretçi artışının yüzde 45 olduğunu paylaştı.

Türkiye2nin 73 ilinde ve 23 ülkede fiziksel mağazaları bulunan LC Waikiki, 2.4 milyar dolarlık cirosunu fiziksel pazarda yüzde 20 oranında arttırmış. E-ticarette geçen seneki dönüşüm oranının yüzde 40 üstünde çıkan şirket, mobil trafiğini yüzde 46'ya (tablet yüzde 39) yükselmiş ve mobilin cirodaki payı yüzde 26'ya çıkmış.

Yurtdışına yönelik e-ticarette atılım yapacak

LC Waikiki'nin E-ticaret Yöneticisi Salih Yılmaz, Rusya'dan ayda 200 bin ziyaretçi geldiğini ve yurtdışı pazarlarda da talebe bağlı olarak e-ticaret mağazaları açacaklarını aktardı. İstanbul'un en çok sipariş veren il olduğunu ve ilçe bazında Büyükçekmece ve Ümraniye'nin ilk 2 sırayı aldığını söyledi.

Ümraniye'de küçük bir bölgede 4 mağaza varken e-ticarete ilgisinin de yüksek olduğunun altını çizdi.

Diğer yandan kişi başına sipariş oranında Tunceli'nin hep bir numara olurken, Ardahan ve Kilis de oransal anlamda önemli şehirler arasına girmiş. Yılmaz, bunun nedenlerinden birinin fiziksel mağaza eksikliği olabileceğini söylüyor.

LC Waikiki'nin sepet ortalamasının 90-100 tl arasında olduğunu söyleyen Salih Yılmaz, 2015'te yüzde 80 büyüme hedefi koyduklarını da son olarak dile getirdi ve perakendenin e-ticarette nasıl ilerlediğini rakamlarla ortaya koymuş oldu.

*Ikea Türkiye E-ticaret Müdürü Ayşe Gedikli hava muhalefeti nedeniyle panele katılamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.