E-ticarette müşteriye satın alma sonrası destek sunmak tek başına yetmez [E-Ticaret’15]

E-ticarette müşteriye satın alma sonrası destek sunmak tek başına yetmez [E-Ticaret’15]

Ülkemizde sektörün adeta nabzını tutan Webrazzi E-Ticaret'15 Konferansı'nda konuşmacılardan biri de Genesys Orta Doğu ve Türkiye Pazarlama Yöneticisi Atalay Aktaş'tı. Aktaş konferansta 'E-Ticarette Müşteri Deneyimiyle Rekabette Farklılaşma' başlıklı bir sunuma imza attı.

Atalay Aktaş sunumunun hemen başında e-ticaret sektöründe farklılaşmanın önemine değinirken sonrasında Genesys'in bu anlamda müşterilerine sunabileceği hizmetlerden bahsedip ufak bir de demo yaptı.

"Müşteriler hangi kanalı kullanılırsa kullansın, ‘omni-channel’ yani çok boyutlu çözüm ile karşılaşmalı" diyen Aktaş, yapılan araştırmalara göre online alanda çoğu kullanıcının müşteri deneyimi anlamında memnuniyetsiz olmasına değindi. Öyle ki bu araştırmalara göre kullanıcıların yüzde 70’ten fazlası daha iyi bir deneyim için daha fazla ücret ödemeye hazır.

Sözlerine "Eskiden müşteriye satın aldığı ürünle ilgili ’destek’ vermek yeterliydi belki ama artık çok daha fazlasını müşteriye sunmak gerekiyor. Süreç en başından başlıyor ve uç uca ilerliyor” diyerek devam eden Aktaş, Genesys'i tam anlamıyla bir müşteri deneyimi şirketi olarak tanımladı ve Genesys hakkında bazı istatistikler verdi.

Şirketlere kullandıkları yazılım ve araçlardan bağımsız olarak müşteri deneyimi konusunda tek noktadan çok çeşitli ürün ve hizmetler sunabilen Genesys, 80'in üzerinde ülkede oldukça önemli müşterilere sahip diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.