Cem Hürtürk'ten e-posta pazarlaması tüyoları [E-Ticaret'15]

Cem Hürtürk'ten e-posta pazarlaması tüyoları [E-Ticaret'15]

Tüm gün süren ve sektöre yön veren Webrazzi E-Ticaret'15 Konferansı'nda dikkat çekici sunumlardan birine Cem Hürtürk imza attı.

Sendloop Kurucu Ortağı Hürtürk, 'E-ticaret siteleri için e-posta pazarlaması ipuçları' başlıkla sunumunun başında e-posta pazarlamasının e-ticaretin olmazsa olmazı olduğuna değindi, e-posta pazarlamasını temel olarak 3'e ayırdı: abone listesi yönetimi, e-posta gönderimi ve ölçümleme.

Abone listesi yönetimi başlığı altında yeni abone kazanımının önemine değinen Hürtürk, çeşitli online araçlar sayesinde sürekli yeni abonelere ulaşmaının gerekliliğini paylaşırken kullanıcıların iş e-postalarını toplamanın çok daha avantajlı olduğuna da değindi.

Önemli olan e-posta sayısı değil, kitlenin kalitesi

Kullanıcıları segmente etmenin de altını önemle çizen Cem Hürtürk, "Belki daha az kişilik bir abone listeniz olabilir ama kritik olan dönüşüm oranınız daha yukarılardaysa çok daha fazla dönüş alırsınız. Dolayısıyla abone listelerinde e-posta sayısının çok bir önemi yok" dedi.

Ayrıca Cem Hürtürk'ün paylaştığına göre kaba bir veri olarak e-postaların en çok sabah 10:00-11:00 arası ve saat 20.00'den sonra açıldığını da ekleyebiliriz.

Sunumun devamında ödüllendirme, yıl dönümü gibi bahanelerle sürpriz yapma, hedefleme, kişiselleştirme ve gönderim takvimi gibi konulara da değinen Hürtürk, bugüne kadar belki de çoğu kişinin kaçırdığı bir noktanın da üzerinde durdu.

Satış sonrası bilgilendirme ve kargo takip e-postalarının insanların tarafından fazlasıyla açılıp okunduğunu paylaşan Hürtürk, bu e-postalara bilgilendirme cümleleri haricinde pazarlama unsurları da eklemenin önemli geri dönüşler sağlayabileceğini aktardı.

Cem Hürtürk'ün sunumunun tamamına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.