Sony'nin akıllı gözlüğü SmartEyeglass geliştiriciler için ön siparişe açıldı

Sony'nin akıllı gözlüğü SmartEyeglass geliştiriciler için ön siparişe açıldı

Sony SmartEyeglass akilli gozluk sdkAkıllı gözlük pazarının en çok ses getiren oyuncusu Google Glass'ın satıştan kalkacağı açıklandı ama Sony kendi yoluna devam ediyor. Japon şirket akıllı gözlük SmartEyeglass'ın geliştirici modelini ön siparişe açtı ve bir SDK yayınladı.

SmartEyeglass'ın geliştirici modeli için Birleşik Krallık'tan 520 Pound'a ve Almanya'dan ise 670 Euro'ya ön sipariş vermek mümkün. Son kullanıcıya ulaşacak modelinin 2016'dan önce pazara çıkması beklenmiyor ama Mart ayı itibariyle 10 ülkeden ön sipariş verilebilecek.

sony SmartEyeglass akilli gozluk sdk

SmartEyeglass SED-E1 olarak adlandırılan geliştirici modelinin ABD'deki fiyatı 840 dolar, Japonya'daki fiyatıysa 100,000  Yen yani 2000 TL civarında olacak.

Smarteyeglass'da neler var?

Kısaca hatırlatmak gerekirse SmartEyeglass, Bluetooth 3.0 ve kablosuz ağ bağlantılı bir kontrol paneline sahip bir akıllı gözlük. 40 gram ağırlığındaki gözlükte, 640×400 çözünürlüklü görüntü veren 0.23 inç boyutunda bir OLED mikro ekran bulunuyor.

Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi geliştirici modelinde kablolu bir yönetim aygıtı da bulunuyor.

Spor, iş ve eğlence alanlarında özel kullanım şekilleriyle tanıtılan SmartEyeglass, gerçek bir gözlük tipinde ve artırılmış gerçeklik deneyiminde iddiasını ortaya koymak istiyor. Gözlüğün pil ömrüyse kullanım tipine (kameranın açık olması vs.) göre 150 dakikanın üzerine kadar çıkabiliyor.

Elektronik pusula, hız ölçer ve dokunmatik sensörler yer aldığı gözlüğün 2 metre uzaktaki 16 inçlik ekrana eşdeğer bir görüntü sunacağı açıklanmıştı.

Bakalım geliştiriciler Smartglass'a ilgi gösterecek mi yoksa akıllı gözlük pazarı bir kez daha mı hayal kırıklığı yaratacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.