Apple Watch için yaklaşık 6 milyon adet üretim siparişi verildi

Apple Watch için yaklaşık 6 milyon adet üretim siparişi verildi

Herkesin merakla beklediği en yeni Apple ürünü olacak Apple Watch, Tim Cook'un sunumuyla birlikte Nisan ayında tanıtılması planlanıyor. WSJ'ın aktardığı bilgilere göre Apple, tanıtımıyla birlikte çok büyük bir sipariş dalgası beklediği akıllı saati için ilk etapta yaklaşık olarak 6 milyon adet üretim talimatı verdi.

Şirket 2015 yılında tanıttığı ilk iPad için yine bu kadar büyük rakamlarda sipariş adedi vermiş ve ona göre hazırlık yapmıştı. Aradan geçen 5 yıllık süreden sonra şirket yeni ürünleri için tamamen tek vücut olmuş durumda hatta tedarik zincirleri, dağıtım ağları Apple Watch için çok sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

2014 yılı Mayı ayında yayınlanan rapora göre Android tabanlı akıllı saatler ve giyilebilir cihazların yaklaşık olarak 720 bin adet satıldığını göz önünde bulundurursak, Apple'ın tek partide yaklaşık 6 milyon adet Apple Watch siparişi vermesi giyilebilir cihazlar pazarında taşların yerinden oynayacağını tahmin edebiliriz.

"Watch" , "Watch Sport" ve "Watch Edition" olarak 3 farklı modelle satışa sunulacak akıllı saatin, Watch Sport'un 349 dolar satış etiketiyle piyasaya sunulması bekleniyor. 18 ayar altınlı model olan "Wath Edition" ın fiyatı ise en pahalı model olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.