Aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyona dayanan Twitter'a yakından bakış [Webrazzi PRO]

Aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyona dayanan Twitter'a yakından bakış [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO kaynaklı 'haftanın grafiği' yazı dizimizin bu haftaki konusu, yeni açıkladığı resmi çeyrek sonuçlarıyla dikkatleri üzerine çeken dev sosyal ağ Twitter. Özellikle aktif kullanıcı sayısındaki artış ivmesini kaybettiği konuşulmaya başlayan Twitter, gelirindeki yıllık yüzde 100'ü aşan artış ve mobil kullanım sıklığıyla da adından söz ettirmişti.

2014 yılı sonunda 288 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunan Twitter'ın kullanıcı dağılımına bakacak olursak; 63 milyon aktif üyenin (yaklaşık yüzde 22) ABD'den olduğunu görüyoruz.

Gelirin yüzde 90'ı reklamdan gelirken veri kaldırma talebi gittikçe artıyor

Bunun dışında 2014 son çeyreğinde 480 milyon dolar civarında bir gelir elde eden şirket, bu gelirin yaklaşık olarak yüzde 90'ını reklamdan elde etmiş. Geriye kalan yüzde 10'luk kısım da veri lisanslama ve diğer bazı kalemleri kapsıyor.

Son olarak Twitter'a gelen veri kaldırma taleplerine de bakacak olursak, 2014'ün ilk yarısında 433 veri kaldırma talebine karşılık aynı rakam ikinci yarıda 796'ya yükselmiş. Bu iki rakam sosyal ağın bir nevi toplumsal etkisine gösterge olabilecek nitelikte.

twitter-aktif-kullanici-sayisi

Webrazzi PRO nedir?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2500’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video'yu izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına göz atabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Christopher Penler/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.