Investcorp, Türkiye'nin araç takip sistemleri lideri Arvento'yu satın aldı

Investcorp, Türkiye'nin araç takip sistemleri lideri Arvento'yu satın aldı

arvento investcorp satin almaTürkiye'nin yazılım-donanım ihracatı yapan önemli mobil teknoloji şirketlerinden Arvento, çoğunluk hissesi Bahreyn merkezli yatırım şirketi Investcorp'a sattı. Satın alma konusunda rakam belirtilmemiş ama aldığımız duyumlara göre Arvento'nun değerlemesi son dönemdeki internet-teknoloji odaklı satın almalar içinde üst sıralara oynuyor.

2005 yılında mobil teknolojiler geliştirmek üzere kurulan ve özellikle M2M, araç takip sistemleri alanında uzmanlaşan Arvento, satın alma sonrasında yine kendi üst yönetimiyle çalışmaya devam edecek. Şirketin kurucu ortakları Özer Hıncal (CEO) ve Bora Yaşar Erkan (CTO) azınlık hisselerini koruyacak ve görevlerinin başında kalmaya devam edecek. Şirketin 3. hissedarı ise Ejder Varol.

arvento mobile systems

Hedef dünya liderliğini yakalamak

Özer Hıncal'ın verdiği bilgiye göre sektör her yıl yüzde 20 oranında büyüyor ve Arvento şu anda 5. sırada (ABI Research) olduğu küresel araç takip sistemi pazarında 1. sıraya yükselmeye çalışacak. 

Türkiye'de pazar lideri olan, Suudi Arabistan'da ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde en önemli oyunculardan biri olan Arvento, yazılım ve donanım çözümleriyle 33.000 müşteri ve 450.000 araç referansına sahip.

Arvento ile aynı alanda (telematik) faaliyet gösteren FleetMatics'i daha önce bünyesine katan Investcorp, Türkiye'de farklı alanlardan 3 satın almaya (Namet, Orka Group ve Tiryaki Agro) imza atmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.