ZTE'den elektrikli araçlar için kablosuz şarj teknolojisine büyük yatırım

ZTE'den elektrikli araçlar için kablosuz şarj teknolojisine büyük yatırım

zte elektrikli arac kablosuz sarjÇinli akıllı telefon ve iletişim teknolojileri şirketi ZTE, elektrikli araçların geleceğine dönük bir adım atıyor. Çinli dev, kablosuz şarj teknolojileri konusunda yeni yatırımlar yaparak gelirlerini bu alanda artırmayı hedefliyor.

Çin'in 20 şehrinde toplu taşıma araçları için kablosuz şarj üniteleri kurmak üzere anlaşma imzalayan ZTE, bu yıl içinde 1.5 milyar Yen (240 milyon dolar), 2016'da ise 2 milyar Yen (320 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

Kablosuz şarj cihaz teknolojileri üzerinde çalışan ZTE'nin yöneticileri bu yatırımın ülkenin elektrikli araçlar konusundaki büyümesini hızlandıracağını düşünüyor. Yerel yetkililer de bu konuda oldukça olumlu mesajlar veriyor.

Çin hükümeti özellikle çevresel faktörler nedeniyle elektrikli araçların kullanımını teşvik ederken,  ZTE 2015'te 50-100 şehirde kablosuz şarj üniteleri kurmayı planlıyor. Daha sonra da bu teknolojileri dışarıya pazarlamayı amaçlıyor.

Rebaket elektrikli araç tarafına mı kayıyor?

ABD'de Tesla ile yükselen elektrikli araç kullanımı, Tesla'nın patentlerini dışarı açmasıyla daha da cazip bir hal almıştı. Tesla, Gigafactory adı verdiği Tesla pil fabrikası için de ortaklarıyla beraber 4-5 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını açıklamıştı.

Kendi sürücüsüz otomobilini üreten Google'ın bu konudaki çalışmalarıysa 2011'e kadar uzanıyor.

Tüm bu gelişmelere bakarak akıllı telefon pazarındaki rekabetin önümüzdeki yıllarda elektrikli araçlar ve kablosuz şarj üniteleri konusunda yaşanacağını söyleyebiliriz.

Diğer yandan ZTE, akıllı telefon ve 4G geniş mobil bant bölümlerinin etkisiyle 2014'te kârınn yüzde 94 oranında arttığını açıklamış ve bir kaç gün önce 3 bin kişiye iş vereceği bir akıllı cihaz üretim fabrikası açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.