Microsoft ve Y Combinator'dan eğitim işbirliği

Microsoft ve Y Combinator'dan eğitim işbirliği

Dünyanın lider girişim hızlandırıcı programlarından Y Combinator, Microsoft ile özel bir işbirliği anlaşması yaptığını duyurdu. Y Combinator hızlandırıcı programa tabi tuttuğu sınıflarda girişimlere eğitimler vererek de gelişimlerine destek oluyor. Microsoft işbirliği çerçevesinde bu sınıflara kendi teknolojilerini sunacak.

Microsoft bu işbirliğiyle birlikte önemli girişimlerle kendi teknolojilerini buluşturuyor, gelecek vaat eden pek çok girişimin Microsoft Azure ve buna benzer Microsoft imzası taşıyan çözümleri daha yakından tanımasını sağlıyor.

Microsoft, Y Combinator girişimlerine 500 bin dolarlık Azure kredisi veya Office 365 için 3 yıllık kullanım veriyor. İş ortaklığının sonucunda bu işten en karlı çıkan taraf ise sanıyoruz girişimciler olacak. Y Combinator'dan aldığı destekle birlikte girişimler, Microsoft teknolojisini ve desteğini de arkalarına alabiliyor. Böylece Y Combinator da girişimlere daha cazip bir seçenek olarak gözükebilir ve tabii Microsoft da girişimlere daha da yakınlaşıyor.

Y Combinator, Kış 2015'ten itibaren programına katılan girişimlere toplamda 1 milyon dolar değerinde destekler sunuyor. Y Combinator iş ortaklıklarıyla girişimlere sunduğu bu tarz şeyler, girişimcilerin Y Combinator gibi hızlandırıcı programlarını seçmesinde etkili oluyor. Bildiğiniz gibi özellikle ABD'de girişim hızlandırıcılar arasında bu açıdan ciddi bir rekabet ve yarış söz konusu. Umuyoruz bir gün ülkemizdeki girişimci hızlandırıcı programlarının da böyle bir rekabete girer ve kazanan taraf da girişimciler olur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.