Wirecard, giyilebilir ödeme çözümleri için SDK'sını duyurdu

Wirecard, giyilebilir ödeme çözümleri için SDK'sını duyurdu

Bir süre önce Türkiye'den 3pay|Mikro Ödeme'yi 26 milyon euro koşullu bedelle satın alan Wirecard, giyilebilir teknolojilerde hızlanıyor. Münih, Almanya merkezli şirket bugün giyilebilir ödemeler için SDK'sını Şubat ayı sonunda geliştiricilere açacağını duyurdu.

Ödeme sistemlerinin giyilebilir cihazlarla yakınsamasının özellikle Apple Watch'ın Nisan ayında piyasaya sunulmasıyla hızlanması bekleniyor. Elektronik ödeme çözümleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Wirecard'ın yeni SDK'sı kendi ödeme çözümlerinin bilekliklerden akıllı saatlere ve giysilere kadar farklı giyilebilir cihaz ve uygulamalara entegre edilmesini sağlıyor.

Wirecard, geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen DLD15 konferansı sırasında,"giyilebilir ödeme" teknolojisine sahip, akıllı bilekliği Wirecard Smart Band'i tanıtmıştı.

Açılım, Wirecard'ın temassız ödeme sisteminin, Gartner'a göre 2016 yılında dünya çapında 90 milyon adete ulaşması beklenen giyilebilir cihazlar üzerinde daha yaygın kullanımını amaçlıyor.

Wirecard'ın açıklamasında geliştiriciler için farklı API'lar, araçlar vs sunulacağı söyleniyor ancak daha fazla detaya girilmiyor. Platformun Şubat sonunda geliştiricilere açılması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.