Ubuntu işletim sistemli ilk akıllı telefonun satışına Avrupa'da başlandı

Ubuntu işletim sistemli ilk akıllı telefonun satışına Avrupa'da başlandı

En popüler Linux dağıtımlarından bir tanesi olan Ubuntu'nun ilk olarak 2012 yılında gün yüzüne çıkan mobil işletim sistemi bugün itibariyle son kullanıcılarla Avrupa'da buluştu.

İspanya merkezli BQ şirketi tarafından geliştirilen ve yine kendi sitesi üzerinden satışa sunulan Ubuntu tabanlı ilk akıllı telefon 'Aquaris E4.5 Ubuntu Edition' 170 euro fiyat etiketine sahip.

1.3 Ghz Quad Core Cortex A7 işlemci, 1 GB Ram ve 4.5 inç ekrana sahip telefonun standart hafızası 8 GB ancak ekstra hafıza kartıyla 32 GB'a kadar yükseltilebiliyor. Telefon iki adet mikro SIM kartını destekliyor.

Telefonun ilk bakışta özelliklerinin fena durmadığını ancak RAM'inin ve ekran kalitesinin daha iyi olabileceğini söylenebilir. İşletim sisteminin donanımla ne kadar uyumlu çalıştığı şu an için tam olarak belli değil ancak her durumda yeni güncellemelerle iyileştirilmeler yapılacaktır.

ubuntu-phone

Açıkçası Android'ten sonra kullanıcıların en fazla özgürleşebilecekleri ve kişiselleştirebilecekleri işletim sistemi olarak görüyorum Ubuntu Mobile OS'u. Kullanıcı kitlesinin bir bölümünün Linux severler ve destekleyenler olacağını düşünürsek çeşitli eklentiler, uygulamalar hızlıca geliştirilecektir.

Telefonu biraz daha yakından görmek için aşağıdan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.