Yelp, online yemek sipariş servisi Eat24'ü 134 milyon dolara satın aldı

Yelp, online yemek sipariş servisi Eat24'ü 134 milyon dolara satın aldı

yelplogoYelp, ABD'nin popüler online yemek sipariş servislerinden Eat24'ü satın aldığını duyurdu. Şirket, 2008 yılında kurulan ve bugün ABD çapında bin 500 şehirde 20 bin restorana ulaştığı belirtilen Eat24 için 75 milyon doları nakit olmak üzere toplam 134 milyon dolar ödeyecek.

Eat24 halihazırda, Yelp'in 2013 yılında piyasaya sunduğu yemek siparişi ve restoran rezervasyon özelliklerini sunduğu Yelp Platform'un Delivery.com ile birlikte ilk iş ortaklarından biri olmuştu.

Anlaşma ülkenin en büyük servislerinden biri olan Grubhub Seamless ile rekabet halinde olan Eat24'ün Yelp'in erişim desteğiyle, deyim yerindeyse rahat bir nefes almasını sağlamış ve büyümesini hızlandırmıştı.

yelp eat24

Satın almayla daha yakın çalışmaya devam edecek ve bir süre sonra Eat24 servisi Yelp'e entegre edilecek. Yelp açıklamasında şirket için online yemek siparişi servisinin ana dikeylerlerden biri olduğu belirtiliyor.

Yelp 2014 son çeyreğinde aylık ortalama 135 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığını açıklamıştı. Bu kullanıcıların 71 milyonu Yelp'i mobilden ziyaret etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.