ServisciAmca.com, Türkiye genelinde online servis aracı kiralama hizmeti sunuyor

ServisciAmca.com, Türkiye genelinde online servis aracı kiralama hizmeti sunuyor

Taksiler, araç kiralama servisleri derken, servis araçlarını da yenilikçi bir yaklaşımla ele alan ServisciAmca, geçtiğimiz Ocak ayında faaliyete başladı. Girişim, ServisciAmca.com adresinde servis aracı kiralamak isteyenlerle servis sahiplerini buluşturan, kendi tanımıyla bir tür pazar yeri olarak konumlanıyor.

Kullanıcıların "internetten çiçek söyler gibi, servis çağırma"sını mümkün hale getirmek isteyen ServisciAmca.com, İstanbul, İzmir ve Antalya'dan aralarında Adana, Konya, Rize, Samsun'un olduğu Türkiye genelinde otuzun üzerinde noktaya gitmek üzere servis aracı kiralamak için kullanılıyor. Bununla birlikte İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'da ilçeler arası yolculuklar için servis organize edilebiliyor.

servisciamca.ocm

ServisciAmca.com'dan aldığımız bilgiye göre, şirketin 5 bini İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 10 bine yakın servis aracıyla anlaşması bulunuyor. Bu, sitede kullanıcıların araç özellikleri koltuk sayısı gibi farklı ihtiyaçlarına göre yeterince seçenek sunulmasını sağlayan bir faktör. Ancak bunlar ana sayfadaki arama kutusunda bir filtre olarak, henüz kullanılmıyor. Sunulan sonuçlar arasında ilerleyerek seçim yapmanız gerekiyor.

ServisciAmca, Halihazırda "baba mesleği" olan servisçilik işini yenilikçi bir şekilde ele almak isteyen Ali Güngör tarafından kurulmuş. Bundan önce 14 farklı online proje ve girişime imza attığını söyleyen Güngör, geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren ServisciAmca.com'u projelendirmeye başlamış. Yazılım ve altyapı geliştirilmesi konusunda dışarıdan destek almış.

ServisciAmca.com bir pazar yeri olarak konumlansa da, servis hizmeti vermek isteyen bağımsız sürücü ve araçların doğrudan ilan verebildikleri bir site değil. Ali Güngör, servis aracının yaşı, modeli, gerekli lisans/belgelere sahip olup olmadığı, daha önce turizm alanında çalışıp çalışmadığı gibi kriterleri olduğunu belirtiyor. Bu kriterleri sağlayan servis araçları değerlendirilmeye alınıyor ancak bugün genel pratik, ServisciAmca.com'un kendi servis araçlarını bulması yönünde.

servisciamca.

ServisciAmca.com, "servis araçları için bir BiTaksi ya da Uber" girişimi de değil. Zira servis aracı organizasyonu konusunda da doğrudan araç sahipleriyle görüşmenize gerek kalmıyor. Sitede yaptığınız rezervasyonlar sonucunda ServisciAmca.com, sizin için en uygun araç ve sürücüyü kendisi buluyor ve hizmeti almanızı sağlıyor. Yapılan rezervasyonlar için site üzerinden ödeme yapılıyor ve ServisciAmca.com yapılan her işlemden aldığı komisyonlarla gelir sağlıyor. Alınan ödemeler, ServisciAmca.com'un hesabına aktarılıyor, anlaşılan fiyat üzerinden servis araç sahipleriyle paylaşılıyor.

ServisciAmca.com, Türkiye genelindeki erişimi, güvenlik kriterleri ve internetin rahatlığıyla servis işini organize etmeyi sağlamasıyla iyi iş çıkarıyor. Ancak sitenin bu özellikleriyle online tarafta yenilikçi bir iş modeline sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Bu her ne kadar servis sektörüyle ilgili düzenlemeler ve güvenlik gibi kıstaslarla ilgili olsa da, girişimin internet işleri için bir aracı olarak fazla güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Bununla birlikte bugün yalnızca webden hizmet veren ServisciAmca.com, mobil öncelikli hale de gelebilir. Güngör, amaçlarının öncelikle Türkiye genelindeki erişimlerini arttırmak olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.