Sosyal ağların toplam küresel aktif kullanıcı sayıları [Webrazzi PRO]

Sosyal ağların toplam küresel aktif kullanıcı sayıları [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO'da haftanın en çok dikkat çeken içeriğini sizinle paylaştığımız 'haftanın grafiği' yazı dizimizle yine karşınızdayız. Bu haftanın konusu; küresel olarak en çok aktif kullanıcıya sahip olan sosyal ağlar.

We Are Social'ın 2015 yılı başında gerçekleştirdiği araştırmaya göre küresel çapta en çok aktif kullanıcısı bulunan 17 sosyal ağı hemen aşağıdaki grafikte bulabilirsiniz.

Birinci sırada tahmin edebileceğiniz gibi 1 milyar 366 milyon kullanıcı ile Facebook var. İkinci sırada ise Çin merkezli bir anlık mesajlaşma uygulaması olan Tencent QQ yer alırken üçüncü sıra da yine Çin merkezli bir sosyal ağ olan Qzone'un. Instagram 300 milyon kullanıcısı ile Twitter'ın önünde yer alırken Snapchat ise 100 milyon aktif kullanıcısıyla beraber 17. sırada.

Konuya başka bir açıdan bakacak olursak; günümüzde en çok aktif kullanıcısı bulunan 17 sosyal ağdan 6 tanesi (yaklaşık 3'te biri) Uzak Doğu merkezli. Geriye kalan sosyal ağlardan bir tanesinin temelleri Rusya, bir tanesinin de İsrail'de atılmış.

kuresel-aktif-kullanici-sosyal-aglar

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2500’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Bloomua/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.