Dubai merkezli dijital biletleme servisi Tixbox, Türkiye pazarına Sosyotix ile giriş yaptı

Dubai merkezli dijital biletleme servisi Tixbox, Türkiye pazarına Sosyotix ile giriş yaptı

tixbox turkiye dijital bilet satis 2Birleşik Arap Emirlikleri ve Brezilya pazarlarında hizmet veren çevrimiçi biletleme servisi Tixbox.com, Türkiye pazarına Sosyotix ortaklığıyla adım attı.

Önemli etkinliklerin bilet servisi olmasıyla dikkatimizi çeken Tixbox, Temmuz'da kurulan Dubai merkezli bir girişim. Sosyotix ise Türkiye'de Passbook entegrasyonuna sahip dijital bilet servisi olarak 2012 yılı başında pazardaki yerini almıştı.

15 Aralık 2014 tarihinden itibaren geçerli olduğunu öğrendiğimiz ortaklıkla Tixbox Türkiye'nin tüm servisleri Tixbox markası altında Sosyotix altyapısıyla sunulacak. tixbox turkiye dijital bilet satis 2Bilet satışları, özel tanıtım ağları ve Premium Gişeler Tixbox'ın Türkiye'deki büyümesinin önünü açacak. Muhtemelen Sosyotix'in eğildiği mobil biletleme tarafında da etkili bir strateji uygulanacak.

Bu güç birlikteliği dengelerin değişmeye başladığı Türkiye dijital biletleme pazarında rekabetin daha da artacağı anlamına geliyor. Zira Cinemaximum, MyBilet ile anlaşmasını sonlandırarak Marsgate.com.tr'yi açmış ve Mybilet de farklı işbirlikleriyle kendi yolunu çizmek zorunda kalmıştı.

Bakalım yeni girişimler ve Tixbox-Sosyotix ortaklığı (yeni bilgilere ulaştıkça paylaşacağız) TicketMaster'a bağlı olan Biletix'in yıllardır söz sahibi olduğu pazarda dengeleri ne kadar değiştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.