Manchester City futbol kulübü giyilebilir cihazlar için mobil uygulama yayınladı

Manchester City futbol kulübü giyilebilir cihazlar için mobil uygulama yayınladı

İngiltere Premier Lig takımlarından olan ve 2008 yılında Abu Dhabi United Group tarafından satın alındıktan sonra yaptığı transferlerle Birleşik Krallık'taki futbol gündeminin üst sıralarını işgal eden Manchester City, bizim gündemimize teknolojide yaptığı bir hamle ile girmeyi başardı.

Manchester City'de medya ve taraftar ilişkilerinden sorumlu yönetici olarak görev yapan Diego Gigliani, "CityMatchday Wear" adlı taraftar uygulamasını duyurdu. Kulübün taraftarları Android tabanlı akıllı saat ve telefonlarındaki uygulamayla maç günü yaşanan gelişmeleri, son dakika haberleri ve maçla ilgili her detayı takip edebilecekler. Uygulamanın öncelikli olarak yayınlandığı ve hedeflediği kitlenin akıllı saatler olduğunu belirtelim. Şimdilik maç günü karşılaşma detaylarının paylaşılacağı, bunun yanında maç esnasında son dakika gelişmelerinin anlık olarak yine uygulama üzerinden verileceği uygulamanın gelecek dönemde nasıl bir dönüşüm geçireceğini göreceğiz.

Akıllı telefon ve özellikle giyilebilir cihazlar pazarını yakından takip ettiklerini aktaran Diego Gigliani, bu pazarın henüz yeni oluştuğunu ancak her gün yeni bir ürünün pazara dahil olmasıyla genişleyeceğini tahmin ettiğini söyledi. Gigliani, kulüp olarak geliştirdikleri uygulamayla bu pazarın avantajlarını sonuna kadar kullanacaklarını aktardı.

Şimdilik yalnızca Android tabanlı akıllı telefonlar ve saatler için yayınlanan uygulama ile yakın gelecekte kulüplerin nasıl hamleler yapacağını göreceğiz. Ancak şüphe götürmeyen konunun başında, endüstriyelleşen futbolun bunu da bir gelir kanalına dönüştüreceğinden şüphemiz yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.