Giysi kiralama girişimi Le Tote, 8.8 milyon dolarlık Seri A yatırımını aldı

Giysi kiralama girişimi Le Tote, 8.8 milyon dolarlık Seri A yatırımını aldı

Paylaşım ekonomisi gün geçtikçe gelişiyor ve her geçen gün bizi yeni örneklerle karşılıyor. Le Tote da bu girişimlerden biri ve modayla paylaşım ekonomisinin güçlerini birleştiriyor.

Le Tote'un hedef kitlesi kadınlar ve verdiği kiralama servisiyle kadınlara giyebilecekleri giysi ve aksesuarları kiralıyor. Üstelik herhangi bir süreden bağımsız ve kiralama süresini aşması halinde cezalar da söz konusu değil. Böylece kadınlar Le Tote aracılığıyla gelen giysileri ve aksesuarları kullanıp, sonrasında da Le Tote'a geri gönderip, yenilerini isteyebiliyor.

Le Tote'a gelen Seri A yatırımı 8.8 milyon dolar değerinde ve Azura Capital Partners yatırıma öncülük eden yatırın şirketi oldu. Sadece bir yıl içinde katlarca büyümeyi başaran şirketin böylesi bir yatırım alması da gelecekte büyümesini aynı hızla sürdürebileceği anlamına geliyor.

Temmuz 2013'te bir tohum yatırım alan Le Tote, 2014 yılında 13 kişi olduklarını, bu yılın sonuna kadar ise çalışan sayılarının 100 kişiyi bulmasını beklediklerini aktardı. California'da yeni bir depo da tutan şirket, aldığı 8.8 milyon dolarlık yatırımı büyümeye harcayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.