Facebook, Menlo Park'ta 56 dönümlük bir arazi satın aldı

Facebook, Menlo Park'ta 56 dönümlük bir arazi satın aldı

Bu sefer sizi haberdar edeceğimiz Facebook satın alması, bir girişim veya teknolojiyi şirketi değil, bir gayrimenkul ile ilgili. Facebook, Silicon Valley Business Journal'ın haberine göre Menlo Park'ta bulunan 56 dönümlük bir araziyi satın aldı.

Şu anda herhangi bir resmi açıklama olmasa da, Facebook'un bu arazi için 400 milyon dolar civarında bir para ödediği konuşuluyor. Bugün Menlo Park'ta bulunan 1 Hacker Way'deki FB kampüsü, fotoğrafta da görebileceğiniz gibi dağınık bina yapısında. Şirketin amacı tüm bu binaları tek çatı altında toplayan, hatta Apple Campus ile de yarışacak bir yapı inşa etmek olabilir.

Facebook, her geçen gün çalışan sayısını da artırmaya devam ediyor ve bu yüzden yeni binalara ihtiyacı bulunuyor. Kariyer sayfalarında açık iş ilanları göz önüne alındığında ve şu anki kapasite düşünüldüğünde Facebook'un artık Menlo Park'taki ofise sığmamaya başlayacağı anlaşılıyor.

Finansal sonuçlar, kullanıcı sayısı ve çalışan sayısı anlamında büyüyen Facebook, sahip olduğu taşınmazların da kapasitesini bu şekilde artırmaya devam ediyor gibi gözüküyor. Facebook'un satın aldığı 56 dönümlük arazi, Facebook'un şu anki Menlo Park kampüsünün hemen karşısında yer alan otoyolda, Willow Caddesi'nin kenarında bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.