ControlAir, Mac'i parmak hareketleriyle kontrol etmeyi mümkün kılıyor

ControlAir, Mac'i parmak hareketleriyle kontrol etmeyi mümkün kılıyor

Hareketle kontrol teknolojileri alanında en tanınmış şirketlerinden olan eyeSight, Mac bilgisayarınızı uzaktan kontrol etmenizi sağlayan ControlAir uygulamasını yayınladı. Uygulama, müzik/video uygulamalarını ve ses açıp kapatma gibi özellikleri bilgisayara dokunmadan, parmak hareketleriyle kontrol etme imkanı veriyor.

Aralarında iTunes, Spotify, Netflix, VLC, Vox ve QuickTime'ın olduğu popüler Mac uygulamalarını kullanıcının baş parmağıyla kontrol etmesini sağlayan uygulama tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Mac'inizin kontrolünü hem daha kolay hem de eğlenceli hale getiren uygulamayla, işaret parmağınızı bilgisayarınızın kamerasına gösterdiğinizde,  "oynat/dur, geç, geri dön" gibi komutları parmağınızın sağ ve sol yönlü hareketleriyle verebiliyorsunuz.

Bir fonksiyonu seçmek için parmak ucunuzu indirip kaldırmanız, yani havada tıklama yapmanız gerekiyor. Bilgisayarınız susturmak (mute) içinse işaret parmağınızı dudağınıza götürüp "Şşşşt" hareketini yapıyorsunuz. Sesini kapattığınız bilgisayarınızı aynı hareketle açabiliyorsunuz.

OS X 10.9 ve ileri versiyonlarında çalışan ControlAir uygulaması şu anda iTunes Türkiye mağazasından indirilemiyor ancak indirmek bunun için hesap ayarlarınızı Amerika olarak değiştirmeniz yeterli. İncelemek isterseniz ControlAir uygulaması için linki takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.