Facebook'a göre Türkiye'nin 'ilişki durumu' [İnfografik]

Facebook'a göre Türkiye'nin 'ilişki durumu' [İnfografik]

Sevgililer Günü kapıda ve düşünülenin aksine Sevgililer Günü, sevgililerden çok ilişkisi olmayanlar arasında popüler. En azından Facebook'un Sevgililer Günü için Türkiye'deki kullanıcılarının ilişki durumlarını gösteren istatistiklerinden çıkan sonuç bu.

Türkiye'de 30 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Facebook'un kullanıcı bilgi ve paylaşımlarından çıkardığı sonuçlara göre, Facebook'un kadın kullanıcılarından ilişkisi olduğu belirtenlerin oranı yüzde 6,5, ilişkisi olmadığın belirtenlerin oranı yüzde 19,1 ve evli olduğunu söyleyenlerin oranı da yüzde 20,5. Verilerden kadın kullanıcıların yarısından fazlasının ilişki durumunu açıklamadığını anlıyoruz.

Erkek kullanıcılar arasında ise ilişkisi olmadığını söyleyenler çoğunlukta. Facebook'ta erkeklerin yüzde 5,7'si, ilişkisi olduğunu belirtirken, evli olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 15,6 . İlişkisi olmayanların oranı ise yüzde 23,7.  Yani Facebook'un Türkiye'deki erkek kullanıcıları kadınlara göre daha bekar. Erkeklerin, kadınlardan düşük de olsa, yarısına yakını Facebook'ta ilişki durumunu paylaşmıyor.

Kullanıcıların Sevgililer Günü paylaşımlarını da inceleyen infografik, bu özel günde 300 bine yakın güncelleme yapıldığını söylüyor. Bunlar arasında 120 bin 795'i ilişkisi olmayanlara ait, 87 bin 822'si ise ilişkide olan kullanıcılar tarafında yapılıyor. Yani ilişkisi olmayanlar arasında Sevgililer Günü daha popüler.

Facebook, 25-34 yaşları arasındaki kullanıcılarının Sevgililer Günü hediyeleri hakkında konuşmasını bekliyor.

İnfografiğin tamamını aşağıda görebilirsiniz.

Sevgililer_Gunu_Infographic-2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.