Under Armour, sağlık ve beslenme uygulaması MyFitnessPal'ı 475 milyon dolara satın aldı

2005 yılında kurulan ve bugün 80 milyon kayıtlı üyeye ulaşan dünyanın en gelişmiş sağlıklı beslenme ve fitness uygulamalarından MyFitnessPal, 475 milyon dolara Under Armour tarafından satın alındı.
Under Armour, sağlık ve beslenme uygulaması MyFitnessPal'ı 475 milyon dolara satın aldı

underarmour2005 yılında kurulan ve bugün 80 milyon kayıtlı üyeye ulaşan dünyanın en gelişmiş sağlıklı beslenme ve fitness uygulamalarından MyFitnessPal, 475 milyon dolara Under Armour tarafından satın alındı. MyFitnessPal ile birlikte fitness takip uygulaması Endomondo'yu 85 milyon dolara satın aldığını dün duyuran Under Armour'ın açıklamasında "dünyanın en büyük dijital sağlık ve fitness komünitesi" haline geldiği belirtiliyor.

Zira, 20 milyon kayıtlı üyesi olan Endomondo'nun da gelişiyle birlikte halihazırda 20 milyon kişilik MyMapFitness komünitesine sahip Under Armour'ın kayıtlı üye sayısı 120 milyona çıktı. Agresif yatırımlarıyla tanınan Under Armour MyMapFitness'ı da 2013 yılında 150 milyon dolara satın almıştı. (Şirketin açıklamasında kullanıcıların ne kadarının her iki ya da üç komüniteye birden üye olduğu belirtilmiyor, yani sayılar yaklaşık bir değer belirtiyor.)

Myfitnesspal

MyFitnessPal daha önceki incelememizde de belirttiğimiz gibi sağlık ve fitness uygulamaları alanında yenilikçilik konusunda ipi göğüsleyen girişimlerden biri. Kullanıcıların web ve mobilde kalori hedeflerini takip etmelerini sağlayan gelişmiş arama, yemek ve egzersiz ekleme fonksiyonlarının yanında mobil uygulaması Fitbit, Jawbone ve Garmin gibi giyilebilir cihazlarla entegre çalışıyor.

Satın almayla birlikte MyFitnessPal ve Endomondo'nun Under Armour Connected Fitness platformuna dahil edileceği belirtiliyor. Profesyonel sporcuları hedefleyen Under Armour'ın Connected Fitness kullanıcılarına halihazırda GPS bazlı fitness takibi, fitness performans yönetim platformu gibi uygulamalar sunuyor. MyFitnessPal satın almasıyla bu becerilere kalori takibi ve beslenme desteği eklenecek. Satın almalarla şirket, 100 milyon kişiye ait yeni sağlık verisini de sistemine dahil etmiş oldu ve önde gelen rakiplerinden Nike'a karşı da önemli avantaj sağladı. Ancak her yeni üye başında yaklaşık 6 dolar ödeyen Under Armour'ın yaptığı büyük veri yatırımdan istediğini elde edip edemeyeceğini ise zaman gösterecek.

Bugüne kadar yalnızca Accel Partners ve Kleiner Perkins'ten 2013 yılında 18 milyon dolarlık yatırım alan MyFitnessPal'ın yaptığı başarılı çıkışın değerlendirmesini de aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.