Türkiye çıkışlı eBrandValue, Y Combinator ile 'uçuşa geçmeye' hazırlanıyor

Türkiye çıkışlı eBrandValue, Y Combinator ile 'uçuşa geçmeye' hazırlanıyor

2012 yılında kurulan eBrandValue, dünyaca ünlü girişim hızlandırıcı Y Combinator'ın W15 sınıfına kabul edildi. YC tarafından dünya çapında 112 girişimin davet gördüğü yeni döneme dahil olan girişim, hem 120 bin dolar değerindeki tohum yatırımı alırken hem de 3 aylık eğitim kampına katılma şansı yakaladı.

Bir big data/büyük veri girişimi olan eBrandValue, insanların sosyal medya üzerinde (Facebook, Twitter ve YouTube gibi) oluşturdukları içerikten marka değeri analizi ve satın alma potansiyeli ölçümleme gibi akıllı algoritmalar üzerine çalışıyor.

Kısacası markaların online pazarlama ve satış faaliyetlerine fayda sağlamaya çalışan girişim, gerçek zamanlı olarak markaların müşteri ve rakiplerini daha iyi tanımasını sağlıyor. Girişimin özellikle eğildiği pazarlar ise otomotiv, FMCG, (hızlı tüketim ürünleri) sigortacılık, telekomünikasyon ve eğitim.

Girişim Fabrikası bünyesinde, bir TUBİTAK projesi olarak 50 bin liralık sermayeyle kurulan eBrandValue, geçen seneyi 500 bin dolarlık gelirle kapattığını söylüyor. Şirket bugünse dünyanın en büyük girişim vitrinlerinden birinde kendine yer bulmuş durumda.

YC tarafından Mart ayı sonunda yapılacak Demo Day'de de boy gösterecek olan eBrandValue ekibi, tahmin edebileceğiniz gibi şu sıralar ABD'de ve oldukça yoğun bir temponun içinde.

Akçura: "ABD'de bulunan mühendislerimizle beraber, gelen tavsiyeler doğrultusunda üründe değişiklikler yapıyoruz"

Şu sıralar ekip olarak ABD'nin California eyaletinde bulunan girişim, konuştuğumuza göre YC eğitimleri, satış toplantıları ve ürünü günlük olarak geliştirmekle meşgul.

Girişimin kurucu ortaklarından olan Ayşe Akçura'nın yaşıyor oldukları Y Combinator tecrübesiyle ilgili görüşleriyse tam olarak şöyle: "Oldukça yoğun bir sürecin içindeyiz. Zamanımızın çok büyük bir bölümü YC partner'larının hedef ve rehberlik toplantılarına katılarak, potansiyel müşteri toplantılari ve arayışıyla geçiyor. Ürüne YC tavsiyeleri üzerine değişiklikler yapılıyor. (Mühendislerimiz de buradalar) YC adım adım şirketin gidişatını takip ediyor diyebilirim. Demo Day için Amerika'da satış odaklı olarak ilerliyoruz."

eBrandValue ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kapak görseli: Shutterstock/nopporn
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.