Geleceği Yazanlar hareketi bir yılda 75 ülkeden 33 bin üyeye ulaştı [İnfografik]

Geleceği Yazanlar hareketi bir yılda 75 ülkeden 33 bin üyeye ulaştı [İnfografik]

Turkcell'in ilk kez 19 Eylül 2013'te tanıttığı ve yaklaşık bir yıldır çalışmalarına devam eden Geleceği Yazanlar mobil yazılım seferberliğinin erişimi her geçen gün katlanıyor. Geçen sürede projenin ulaştığı büyüklükle ilgili verileri paylaşan Turkcell'in açıklamasına göre, projenin bugün 75 ülkeden 33 binin üzerinde üyesi bulunuyor.

Türkiye'nin mobil yazılım ekosistemini güçlendirmek ve gençlerin bu alana katılımını teşvik etmek için başlatılan hareketin bugün bir yazılım okuluna dönüştüğünü Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz söylüyor. Turkcell'in bu okulda uygulama maratonlarıyla desteklediği eğitimler için yaptığı yatırım miktarı da 1,2 milyon liraya ulaşmış geçen sürede.

Gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr adresinden yazılımcı ve yazılımcı adaylarına ulaşan projenin sayfasındaki kod örneği de 20 bin satıra ulaşmış. Sayfa 720 bin tekil ziyaretçiye ulaşırken, Geleceği Yazanlar etkinlikleri kapsamında Türkiye çapında 50 şehirdeki 67 üniversiteye gidilmiş.

Geleceği Yazanlar yarattığı istihdam olanaklarının yanında düzenlenen maratonlar kapsamında geliştirilen projeler de destekleniyor. Bunlar arasında kodlama maratonunda en iyi uygulama seçilen ve farklı tip beacon'ları entegre etmenizi sağlayan PathPlug'ın uluslararası pazara açılması planlanıyor. Projeyi geliştiren ekip de TÜBİTAK'tan 100 bin liralık bir hibe desteği kazandı.

Öne çıkan diğer projelerden 12 dilde yayın yapan yeni nesil yayıncılık girişimi Dipublica ve mobil tatil planlama uygulaması Triplanner'ın Turkcell iş ortağı olması için görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Turkcell'in Geleceği Yazanlar'la ilgili güncellemeleri paylaştığı infografiği aşağıda görebilirsiniz:

gelecegiyazanlar_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.