Google, çocuklar için eğitici iOS oyunları geliştiren Launchpad Toys'u satın aldı

Google, çocuklar için eğitici iOS oyunları geliştiren Launchpad Toys'u satın aldı

google launchpad toys iphone cocuk oyunlariÇocuklar için eğitici oyun uygulamaları geliştiren Launchpad Toys, Google tarafından satın alındı. Google'ın çocuk oyunları geliştiren bir şirketi satın alması kadar, Lauchpad Toys'un sadece iPhone ve iPad uygulamaları geliştirmesi de dikkat çekici.

2010 yılında kurulan ve Y Combinator girişimleri arasına giren LaunchPad Toys, eğitici oyunlarını artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerle zenginleştiriyor.

Toontastic ve Telestory gibi popüler çocuk uygulamalarını geliştiren girişim artık Google için dijital oyuncaklar geliştirecek ve Google'ın stratejileri içinde farklı bir yer alacak.

Ücretsiz uygulamalar geliştiren şirket, Google'dan önce başka yatırımcıların da harekete geçmesini sağlamış. Twitter'ın kurucularından Biz Stone ve bir kaç yatırımcıyı daha arkasına almayı başarmış.

Launchpad Toys'un kurucularından Andy Russell, daha önce ünlü oyuncak markası Hasbro'da oyuncak tasarlayan bir isim. iPhone'un piyasaya girmesiyle geleceği görmüş ve eğitimini bırakarak bu işe koyulmuş ve bugün başarısını kutluyor.

Bu satın almayla çocukların dijital dünyadaki değerini bir kez daha hatırlamış olduk. Bakalım önümüzdeki dönemde bu alanda yeni yatırımlar olacak mı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.